Blogger, добавен домейн, редиректи и линкване

w1ck3dgam3

New member
Здравейте 🙂

Случката е следната: Регистрирал съм си блог в blogger с име пример.blogspot.com. Правя си сайта изцяло върху тази платформа. След това купувам домейна пример.com и го насочвам към пример.blogspot.com.

Идеята ми е сайта да ползва купеният домейн само временно (да речем за 1 година), а след това да си остане с безплатният поддомейн. Например - участвам в SEO състезание и ми трябва хубав IDN, но след това не ми трябва. Искам обаче след 1 година всички линкове и авторитет да си останат към пример.blogspot.com.

За целта решавам в процеса на оптимизация да линквам само пример.blogspot.com, като той редиректва към пример.com. Домейнът пример.com излиза в резултатите на Google, следователно разбирам, че редиректа е 301.

Идеята е, че след като е свършило SEO състезанието, този домейн пример.com вече няма да ми трябва и няма да желая да го подновявам. Той ще се използва главно за да си предаде тежестта от домейна.

Това според вас правилно ли е? Google може ли да ме накаже за подобно нещо? И друго - линковете, които сочат към пример.blogspot.com дали ще окажат по-малка тежест в избутването на пример.com, отколкото ако линквам директно пример.com ?

Re: Blogger, добавен домейн, редиректи и линкване

Прочети първо по стандарт какво е 301 редирект. Идеята е да се прави, когато ще се местиш за постоянно, а не временно. За временно пренасочване си има 302, който обаче не предава Link Juice.

301 предава тежест на връзките, но малка част се губи.

Аз лично бих предпочел да линквам мой домейн, отколкото някакъв поддомейн, който не е мой и утре може да изчезне, заедно със съдържанието и връзките ми.

Re: Blogger, добавен домейн, редиректи и линкване

И друго - линковете, които сочат към пример.blogspot.com дали ще окажат по-малка тежест в избутването на пример.com, отколкото ако линквам директно пример.com ?

Чел съм, че G. не взима под внимание (нямат почти никаква тежест) бек линклове към блогове на Blogger.

За: Blogger, добавен домейн, редиректи и линкване

За: Blogger, добавен домейн, редиректи и линкване

Не съм казал че ще линквам от други блогове в блогспот 🙂

За: Re: За: Blogger, добавен домейн, редиректи и линкване

За: Re: За: Blogger, добавен домейн, редиректи и линкване

Исках да кажа, че е по-добре да линкваш към .com, отколкото към blogspot.com 😛arty:

Виждал съм много авторитетни блогове в Blogspot, които се класират невероятно. Не виждам защо връзките към блогове там да не се отчитат?

Re: За: Re: За: Blogger, добавен домейн, редиректи и линкване

Re: За: Re: За: Blogger, добавен домейн, редиректи и линкване

Виждал съм много авторитетни блогове в Blogspot, които се класират невероятно. Не виждам защо връзките към блогове там да не се отчитат?
Кой казва, че не се отчитат, просто не са с определяща тежест (блогове в blogspot нямат нужда от такъв линк билдинг, от какъвто имат нужда другите платформи). Линковете са си линкове, ако има кликове на тях са ок, ако няма. ..

Back
Горе