SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Canoncial тагове?

White_Sova

New member
Четох разни статии отностно canoncial таговете и мисля да ги използва по един определен начин, но не съм сигурен дали ще бъде правилно и именно за това реших да се допитам до по-опитните от Вас.

Разполагам с продукта Х, който от своя страна представлява основен продукт а в него има различни подпродукти прилежащи към него.
Пример:

Основен продукт: Тетрадки
В страница с тетрадки има различни видове, като към всеки от различните видове има крато описание + линк към неговата основна страница.
Продукти в страницата с тетрадки: Със спирал, С твърда кораци, С мека корица

Та въпроса ми е: Редно ли е на една такава структура да сложа canoncial tag на всеки един от различните подпродукти отнасящи се към "тетрадки" към основния?
* При положение че в основната страница "Тетрадки" всеки от видовете има някакво кратко описание + линк водещ към основната страница за подробно описание на самия подпродукт.
Идеята е да се направи оптимизация за ключовата дума "Тетрадки".

Това е просто пример за моята идея, а тя е да Boostna основната ключова дума, чрез нейните подкатегории.
 
Аз ти предлагам щом е така, просто да имаш 1 страница, която да предлага тетрадки, с повечко филтри. Твоята схема е странна и не се използва. Филтрите ги правиш noindex и готово.
 
Чрез канонични маркери можете да защитите URL адреса на вашия продукт от алгоритъма на Google за спам. Те се използват за обяснение на различни типове URL адреси на вашата мрежа. Това е идея за язовир.
 

Горе