CPU Time

За: Re: CPU Time

@scoobydoo в тази папка: /wp-content/woo_uploads/ има всяка снимка 3 пъти 1. в нормален вариант, 2. Тъмбнейл 150х150рх и 3. 300х225рх
Ако искаш, прати ми тогава тази тема, линк към сайт, който я ползва, както и кажи как се казват файловете с различните размери (какво се слага преди/след името) и мисля, че относително лесно мога да ти го направя. (Пиши на ЛС и ще ти дам мейл, където да ги пратиш)

@bobbydigital този плъгин на Мартин Лазаров не прави ли същото нещо?

На кратко: не

Не използвайте теми/плугини, които разчитат на динамично генериране на снимките в реално време при всяко зареждане - така си решавате проблема.

Re: CPU Time

Темата има доста настройки за Images & Thumbnail:

- WP Post Thumbnail - Dynamic Image Resizing
The post thumbnail will be dynamically resized using native WP resize functionality. (Requires PHP 5.2+)
- WP Post Thumbnail - Hard Crop
The post thumbnail will be cropped to match the target aspect ratio (only used if 'Dynamic Image Resizing' is enabled).
- TimThumb - Custom Settings Panel
This will enable the TimThumb (thumb.php) script which dynamically resizes images added through the custom settings panel below the post. Make sure your themes cache folder is writable.
- Automatic Image Thumbnail
If no thumbnail is specifified then the first uploaded image in the post is used.
- Show Thumbnail in Single Post
Check this if you want to display the thumbnail on the single posts.
- Add thumbnail to RSS feed
Add the the image uploaded via your Custom Settings to your RSS feed

Предполагам, че всичко е въпрос на настройки. Все пак момчетата които правят тези теми /WooThemes/ са професионалисти, и се съмнявам да не са запознати с тези проблеми.
Просто трябва да се настрой по оптималния за моя хост вариант.

За: CPU Time

Как реши, че са професионалисти, след като точно техните теми използват thumb.php и динамично генерират картинките. Ето ти пример:

http://demo.woothemes.com/teamster/...42_d2326e300c_b.jpg&w=242&h=160&zc=1&q=90&a=c

Това, че нещо е платено изобщо не означава, че е качествено! Имам опит с голям брой от темите на woothemes и само съм им брал ядовете. Да имат опции, да имат добър дизайн, да имат функционалности, но кода им е повече от ужасен!

Едно е да си добър дизайнер, друго е да си добър програмист и да мислиш за CPU-то 🙂.
Не ми се вярва да имат настройка, която да изключва ползването на техния начин за тъмбове и да включва тотално различен начин.
Като гледам тези настройки, пробвай да изключиш първата. Но най-вероятно тогава просто ще ти изчезнат тъмбовете.

За да не пускам нова тема, бих искал да си задам въпроса тук. Погледнах тази и тази теми, обаче трябва да ми се обясни още по-просто, за да успея да го направя 😱 То на просто човек...как да му обясниш 🙂

Общо взето и аз използвам тема, която използва Thumbnail, и рано или късно ще дойде момент, в който трябва да се оправи този проблем. Възможно ли е някой да ми обясни стъпка по стъпка какво и къде трябва да се промени по темата, за да може да не се извикват всеки път заявки за всички картинки на страницата. Идеята е ясна - намаляване на изразходваното процесорно време и елиминиране на js извикването на картинките.

Back
Горе