georgimateev
New member
Днес се натъкнах на нещо много интересно. Проучвах конкуренцията на настоящият ми проект (който си няма и алфа версия още). Става дума за гео-таргетиран бизнес каталог с куп безплатни и платени услуги, подобрена версия на dialo.de и www.euroweb-handwerk.de . Нишата е доста трудна, а ключовите думи, по които ще се състезаваме, са от "комерсиалния лонгтейл" -> браш + град, само бранш и т.н.
Та реших да се отбия в Alexa и да видя колко трафик имат лидерите, за да си планирам разходите. И това, което видях... ме озадачи много. Едноличният лидер meine-stadt.de има почти 2 пъти повече трафик от следващият - gelbeseiten.de (yellowpages.germany). А dir.bg има повече от двата сайта взети заедно?!
Има ли някакъв друг tool, с който мога да проверя тази информация, защото лично на мен не ми се вярва.
Та реших да се отбия в Alexa и да видя колко трафик имат лидерите, за да си планирам разходите. И това, което видях... ме озадачи много. Едноличният лидер meine-stadt.de има почти 2 пъти повече трафик от следващият - gelbeseiten.de (yellowpages.germany). А dir.bg има повече от двата сайта взети заедно?!
Има ли някакъв друг tool, с който мога да проверя тази информация, защото лично на мен не ми се вярва.