SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

dir.bg vs gelbeseiten.de

georgimateev

New member
Днес се натъкнах на нещо много интересно. Проучвах конкуренцията на настоящият ми проект (който си няма и алфа версия още). Става дума за гео-таргетиран бизнес каталог с куп безплатни и платени услуги, подобрена версия на dialo.de и www.euroweb-handwerk.de . Нишата е доста трудна, а ключовите думи, по които ще се състезаваме, са от "комерсиалния лонгтейл" -> браш + град, само бранш и т.н.

Та реших да се отбия в Alexa и да видя колко трафик имат лидерите, за да си планирам разходите. И това, което видях... ме озадачи много. Едноличният лидер meine-stadt.de има почти 2 пъти повече трафик от следващият - gelbeseiten.de (yellowpages.germany). А dir.bg има повече от двата сайта взети заедно?!

Има ли някакъв друг tool, с който мога да проверя тази информация, защото лично на мен не ми се вярва.
 
Re: dir.bg vs gelbeseiten.de

compete.com

п.с. dir.bg не е ли повече от типа/ранга на web.de?
 

Горе