display:none и penalty от Google

thunder_go

New member
Здравейте,
имам един въпрос. Захванал съм се със SEO на един flash сайт и от две-три седмици никакъв ефект. Поразрових се из старите му файлове и забелязах, че на страниците си е имал сравнително огромно количество текст в display:none таг. При новите страници които съм добавил с редки ключови думи, дори и те не излизат SERP-a (поне в топ300).
Дали е отнесъл наказание, и ако да, защо и на новите вътрешни страници?
И ако е отнесъл, колко време трябва да мине за да го махнат? 😕

П.п - въпросният сайт е последният от подписа ми 😉

• Like
Реакции: ragi
Re: display:none и penalty от Google

Здравей,

Определено Г пенализира подобни изпълнения. Имам наблюдения върху сайтове със скрито съдаржание под флаша и за съжаление се отразява сериозно на СЕРПа... Най-добре да смениш сайта. Преди 2 години номера минаваше, но вече не. Дали има реална санкция, не мога да кажа, но в СЕРПа положението е трагично. За пример можеш да погледнеш сайта на мъжа ми rizn.bg, в момента работят в/у нова версия точно по тази причина 🙁

По принцип флаш сайтовете се оптимизират по-трудно от останалите, всеизвестно е че Гугъл има известни проблеми с достъпа до флаш съдържанието, макар че от досте време се тръби, че вече няма проблеми, честно казано до сега не ми се е налагало да оптимизирам такъв сайт (флаш).

Както се вижда от резултатите в Гугъл сайта е индексиран, това значи, че все пак Гугъл се е докопал до съдържанието на сайта и няма проблем със самото индексиране (Аз не разбрах кои са новите страници, те индексирани ли са въобще?).

Ако сайта е отнесал някакво наказание, то тогава ситуацията е тагава. Трябва много внимателно да се прегледа сайта за евентуални нарушения, ето малко информация от Гугъл http://www.google.com/intl/bg/webmasters/docs/guidelines.html.

След като си сигурен, че всичко е наред, от webmaster tool-а подаваш заявка за преразглеждане на сайта, до към седмица-две отговарят, поне при мен беше така. Всъщност те не ти отговарят а само ти казват че сайта е преразгледан, много рядко се е случвало, ако въобще на някой се е случвало, да му кажат какво е сгрешил.

Обаче, ако сайта все още има проблем някъде и ти незнаеш къде е, колкото и заявки за преразглеждане да подадеш, резултата ще е същия докато не оправиш нещата, а аз даже започвам да се съмнявам, че дори и да си ги оправил пак няма да има развитие.

На мен вече ми се е случвало подобно нещо, но при мен сайта беше с adult съдържание, така и нищо неможах да направя, по-добре да бях направил нов сайт и да го оптимизирам, може би щеше по-бързо да стане, вместо да ги чакам от Гугъл да се наканят да бутнат нещо.

След като ключовите думи за които си оптимизирал не са популярни и ако си си свършил работата както трябва, би трябвало вече да излизат някъде в SERP-a, щом не излизат възможно е и да има бан.

@muslim благодаря за отговора, макар и малко късно да го прочетох. Общо взето е отнело малко повече време (около 10-15 дни повече) да избута новите вътрешни страници и основния домейн напред, отколкото ми е отнемало обикновено ... Сайта за сега върви чудесно и клиентите са доволни 🙂
Колкото до коментара в поста ми, наистина, ако мой сайт го няма в Г-то ми е едно такова ... криво 😀

Back
Горе