SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Dmoz - Заявка

peter

New member
1. Намерете точната категория, в която искате да бъде вашия сайт - имайте предвид, че не винаги точното място е това, което вие искате да бъде :) Ако ще подадете сайта в грешна категория това ще забави процеса на добавяне! Колкото по-точно място намерите, толкова по-бързо вашия сайт ще бъде прегледан; в противен случай първият редактор ще го прегледа, ще намери подходящо място вместо вас, и ще го препрати на свой колега за повторен преглед. А това става много бавно!

2. Не забравяйте, че Dmoz не е SEO директория и от тук следва:

Вярно попълнена заявка
Категория: Top: World: Bulgarian: Компютри: Интернет: Услуги: Оптимизиране и популяризиране
Заглавие на Сайт: Оптим ООД
Описание на Сайт: Агенция за интернет маркетинг и оптимизация на уеб сайтове.

Грешно
Категория: Top: World: Bulgarian: Компютри: Интернет: Услуги
Заглавие на Сайт: Оптимизация за търсачки, SEO
Описание на Сайт: Предоставяме услуги за качествена оптимизация на сайтове за търсачки! Ние сме най-добрите!

3. Сайта ви трябва да е изчистен и завършен преди да го пуснете за регистрация в ODP, никакви under construction.

4. Заявкята за http://dmoz.org/World/Bulgarian/ трябва да е на български, ако е на английски, това ще забави процеса на добавяне.

4. Ако сайта ви е на английски, но е свързан с България не подавайте заявка за http://dmoz.org/World/Bulgarian/ (защото няма да е добавен тук), а за http://dmoz.org/Regional/Europe/Bulgaria

Независимо от строгите правила, касаещи няколкократни вписвания на един и същ сайт, те не се отнасят до езичността му - т.е ако имате руска, английска и немска версия на сайта си, то по преценка на редакторите той може да бъде вписан на няколко места - в съответните езикови директории.

Редакторите на Dmoz не са задължени да ви пишат, добавен ли е сайта в директорията или не.

http://dmoz.blog.bg/
Преди да подадете заявка прочетете http://dmoz.org/add.html
 

Горе