SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

ForceType и .htaccess проблем

rnd

New member
Здравейте. Опитвам се да накарам PHP да парсва файлове с разширение различно от .PHP, но нещо не се получава. Питах съпорта на хостинга ми и ми казаха, че може и да не става с ForceType, но с SetHandler ставало, ама и с него не иска :). Ето и .htaccess-a:

RewriteEngine On
<Files SOMEFILE>
ForceType application/x-httpd-php
</Files>

Когато извикам директно през браузъра SOMEFILE, ми връща 404. Някакви идеи?
 
Re: ForceType и .htaccess проблем

А с SetHandler application/x-httpd-php какво ти дава, пак ли зъщата грешка? Между другото може да пробваш да посочиш и разширението и израза да придобие вида:

ForceType application/x-httpd-php .ext

като .ext е разширението, което имат файловете, които искаш да бъдат обработвани от PHP.

Можеш да пробваш и същото само, че:

ForceType application/x-httpd-php5 .ext

Не би следвало да е от това, но е възможен вариант. Друго което би могло да пречи е начина, по който се изпълнява PHP при хостинга. От моя "дядо" :) знам, че при някой хостинги PHP може да се изполнява и като Апаче мод и като CGI, като потребителя може да избира (посредством опция в контролният панел предполагам) как да се изпълнява PHP-то. Ако при теб то се изпълнява като CGI всичко, което се опитваш да направиш е безмислено, защото подобни директиви не действат. Но ако беше от това, тогава файловете, които PHP не парсва, щяха да се свалят (т.е. да ги дава за download) а не да ти дава грешка 404. Дай малко повече инфо ако може
 
Re: ForceType и .htaccess проблем

Здрасти и благодаря за насоките. Значи ползвам shared хостинг, и имам възможност да настроя PHP като PHP5 по default, да чете php.ini във всеки addon домейн или като FastCGI. Знам, че с последната опция до никъде няма да стигна, пробвах по default и с php.ini, но просто не работи. Мога да го задам глобално през Apache Handlers, но това ще се отрази на всичките ми домейни,а аз искам само на един addon домейн. Също по default имам зададен handler: (application/x-httpd-php5s .php). Според мен са забранили това от хостинга, заради сигурността. Някакви други идеи как мога да напрява това,например нещо ако се бъзикне php.ini в съответния addon домейн? Благодарско предварително :)
 
Re: ForceType и .htaccess проблем

Може да пробваш и с mod_rewrite.
Нещо такова:

Код:
RewriteEngine on
RewriteRule ^(.*)\.html$ $1.php [L]
 

Горе