Godaddy vs Name.com

against

New member
От известно време се чудя - домеините по принцип ги взимам от Godaddy, ама name.com ми се вижда по-далавера...

Причината е най-вече, че в Godaddy искат още 4-5 долара отгоре да ти махнат данните от whois-a (private whois), докато в name.com е безплатно.
Съответно домеините са:
name.com - $7 или $8 и private whois безплатно
godaddy - без купон към $10, с купон към $7

Пък и в годеди, ако не бъркам неможеше да ползваш техни днс-и.

Та мисля да се прехвърля към name.com и да питам дали пропускам нещо? 🙂 Понеже като гледам повечето хора от godaddy си ги взимат...

Re: Godaddy vs Name.com

Безплатно за колко време? За първата година? Никъде не намерих info на сайта им 🙂 Не, че го разгледах целия де

сигурно е включено в цената за всяка платена година

Пък и в годеди, ако не бъркам неможеше да ползваш техни днс-и.

Може.

Аз съм що годе доволен от услугите на godaddy, но всичко по PRO си струва доста пари, което е дразнещо.

аз от 2 години вече ползвам само name.com, и само добро мога да ви кажа!.

Колега nullsoft раздуй повече какво предлага, защото от сайта им не може да се разбере кой знае какво.

Интересува ме безплатен e-mail forwarding и whois privacy да е на прилична цена.

Обаче от сайта им не става ясно или поне аз не можах да разбера какви екстри предлагат и на какви цени.

А Godaddy и да кихнеш докато им разглеждаш сайта пак ще ти искат пари.

Към момента съм към http://www.active-domain.com/. И няма проблеми, обаче ако искаш някакви допълнения пишеш писмо и ти ги правят. Т.е. не е автоматично като в Godaddy. И нямат много екстри за настройване.

Примерно тези искат 2.50 за Whois privacy, ама за нов домейн само. После удължаването е по 5 долара за година. Прехвърлянето на домейни към/от тях става на ръка от съпорта им. А иначе другото си работи.

Гледах и http://www.namecheap.com/ ама сайта им е много претрупан и няколко пъти ми се отваряше бавно или хич не се отваряше. Сега е ОК.

Май ще се насоча към http://www.namecheap.com/ за нови домейни, ако трябва.

А e-mail forwaringa е хубаво нещо. Защото си регистрираш акаунт в Гугъла (или си ползваш стария). И насочваш всичко натам. Отделно на GMail можеш да кажеш да праща писма като xxx@zzz.com стига да докажеш, че имаш достъп до адреса. А това става като ти пуснат едно писмо с линк към xxx@zzz.com. А понеже той е насочен към теб, писмото идва при теб, потвърждаваш го и си държиш цялата кореспонденция там и си я управляваш и не се занимаваш с разни други интерфейси на доставчици, е-майл клиенти, 100 пощенски кутии, имена и пароли и пр. простотии. Така съм го направил всичко сочи на едно място, регнал съм 8-9 адреса и при писане на ново писмо те пита от кой адрес ще го пратиш. Като натискаш Реплай отговаря от този адрес, на който е дошъл. Чиста работа. 😉

Не съм забелязал да има проблеми със спама. Никой не смята Google за спамъри и не връщат писма от тях, нищо че идва от IP на Google пък е с домейн zzz.com, а MX записа сочи кой го знае на къде. 😉

С една дума да живее e-mail forwaringa и Google. Ква реклама им направих не е истина. 😉

Някои да сподели мнения за други регистратори.

Колега nullsoft раздуй повече какво предлага, защото от сайта им не може да се разбере кой знае какво.

Интересува ме безплатен e-mail forwarding и whois privacy да е на прилична цена.

whois privacy е в цената на домейна, и просто си го имаш като опция да го активираш.

Трансфер на домейн между name.com е безплатен, и много простичък.

Аз притях вече имам 22 домейна, и нямам нито едно оплакване.

ето и един скрийн от админ панел на домейн ако искаш да видиш.

namescreen.jpg

Колега nullsoft, много благодарско за екрана. 😉

Добре изглежда, подредено поне. 😉

А e-mail forwardinga безплатен ли е при тях?

Ако е безплатен, само там ще регистрирам вече. 😉

Е нали когато ползваш нейм сървърите на хостинг доставчика си email forwarding-a на регистратора не работи повече... Ползваш си email forwarding от хост доставчика 🙂 Или аз нещо не разбирам...

Ако питате мен нито Godaddy (особено пък тях), нито Name, и при двата имах домейни. Мен лично ме дразнят излишните неща, при Godaddy докато направиш една регистрация на домейн ще ти умре коня от заушка, много мудна работа, една камара оферти (белким някой се обърка), после една камара кликове, въобще не са user friendly.

За сега най-доволен съм от NameCheap.com, семпъл интерфейс, лесно се работи, бърза регистрация, без излишни неща + безплатен whoisguard за периода на регистрация на домейна. Имат си live chat съпорт, едната група е базирана в Украйна, тъй че ако не се справяте с английския може да обърнете на руски 🙂.

Голяма реклама им направих а не са ми платили още 😉

Колега muslim, благодаря за информацията.

Една въпросче само. Whoisguard е безплатен по принцип или само за първата година. Щото на сайта им пише за 1 домейн безплатен, за 2 не знам си каква цена, за 7 не знам си що.

Те и тези при които съм и те искат 2.50 примерно при регистрация. Но при удължаване 5.

А иначе намерих отговор на въпросите от Name.com били във FAQ - http://www.name.com/faq. Как да не се сети човек. 😉

При NameCheap е безплатен само за първата година

Благодаря за уточнението.

А после каква е цената?

Щото обикновено тази информация е топ секрет, докато не стане време да плаща. 😉

При NameCheap не съм попадала на нищо скрито

WhoisGuard 5 Pack $7.88/yr $7.88/yr Show Details
WhoisGuard Dual Pack $4.88/yr $4.88/yr Show Details
WhoisGuard Protect One $2.88/yr $2.88/yr Show Details

Back
Горе