Google: Блокиране на всички резултати от xxxx

Re: Google: Блокиране на всички резултати от xxxx

Сега го виждам сефте...много, много интересно🙂

Иначе горещо ви препрочъвам да ползвате "personal blocklist" на Chrome.

Отдавна бяха обявили, че ще има такъв бутон. Интересното е, че са го вързали с Back бутона. Много добро решение. Преди малко пробвах, работи и при мен.

Щом е обвързано с Back бутона, вероятно има връзка с bounce rate. При мене обаче се появява и след кратък престой на сайт и след по-дълъг. Вероятно презумпцията е, че щом се връщаш към резултатите от търсенето, не си намерил това, което търсиш в конкретния сайт... и съвсем логично ти дава възможност да намалиш шлаката в SERP-а, с цел да обикаляш по-малко.

И следващият въпрос е - дали това ще оказва влияние на серп-а. Повече юзъри влезнали и не намерили това което търсят и блокирали резултатите от този сайт дали ще дава инфо на гугъл да ти праща сайта надолу в редичката. По принцип е логично, но не съм сигурен, дали няма да се намери начин да събаряш сайтове на конкуренцията, например с фейк акаунти и юзъри, на които да платиш, за да "плюят" по сайта на конкуренцията.

И следващият въпрос е - дали това ще оказва влияние на серп-а. Повече юзъри влезнали и не намерили това което търсят и блокирали резултатите от този сайт дали ще дава инфо на гугъл да ти праща сайта надолу в редичката. По принцип е логично, но не съм сигурен, дали няма да се намери начин да събаряш сайтове на конкуренцията, например с фейк акаунти и юзъри, на които да платиш, за да "плюят" по сайта на конкуренцията.

рисковете на бизнеса 🙂 щом има алгоритъм направен от хора, значи ще има и хора, които да се опитат да прескочат алгоритъма. Едва ли това ще е водещото за класирането на сайта, не влизайте в параноя чак толкова.

Щото серпа не беше достатъчно претрупан...
А и това едвам се забелязва. Аз ако вече съм видял този резултат и съм цъкнал back, то ще продължа на долу. Иначе има логика този метод. На теория е възможно да помогне с борбата със спама.

ЕДИТ: А, то това работи само ако си логнат. Ако не си, един вид те зарибява да се логнеш. 🙂

Последно редактирано:

Back
Горе