Google бонус за нов домейн

B

bedio

Guest
Интересува ме, след колко време след регистрация (и пускане на сайта) изтича бонуса да те изкарват на по предни позиции в Г... някой знае ли ?
И 2ри въпрос - дали Г бонуса работи за БГ сайтове, и ако да - винаги ли ?

Последно редактирано:
Re: Google бонус за нов домейн

По мои засечки е между 4 часа и 14 дена. Не съм намерил корелация с домейн името от първо ниво. Аналогично е положението и с поддоемйните.

Не знаех, че има бонуси за нов домейн? За нов контент да, но за нов домейн?
Някакво пояснение може ли, аз никога не съм забелязвал подобно явление..

това е излишно!

Последно редактирано:

Според мен няма закономерност или задължителност при новите домейни! Зависи и от нишата! Ако сайтът е тясно специализиран, без почти никаква конкуренция, може и да не падне, а да задържи позиции.
А може и никога да не получи бонус, а постепенно да се изкачва...
При трети може и да закъснее индексирането...

В момента имам нов домейн на няма и месец, но вече е на първа страница в нишата си, а скоро ще бъде на първо място.

При мен какво се е получавало с нов домейн. Индексиране след 7-10 дни. В началото добри позиции. Ако не се захранва редовно с качествен контент почва да пада в СЕРП

Значи излиза, че бонуса може и да не падне в серп, ако се захранва сайта ?!? Но ако нишата е натоварена, и редовно захранване не спасява бонуса ?!? Така ли да си го обобщя ?

Значи излиза, че бонуса може и да не падне в серп, ако се захранва сайта ?!? Но ако нишата е натоварена, и редовно захранване не спасява бонуса ?!? Така ли да си го обобщя ?

Защо отдаваш такова значение на този начален "бонус"? Да, такъв има, макар не винаги да е видим, например когато сайтът се намира в по-натоварена ниша (в смисъл, може страницата да не излезе в топ 10, както се случва понякога, но все пак често се наблюдава такъв boost).

Начинът за постигане на по-добри позиции е винаги е сходен - качествен, уникален и за предпочитане по-тясно специализиран контент (по-тясно специализиран сайт = по-лесно излизане напред в SERP за основните ти кл. думи) и колкото се може повече релевантни линкове от авторитетни сайтове.

Всичко друго си е чиста игра на проба-грешка и няма нищо лошо в това човек да тества как действат алгоритмите и има ли някакви дупки в тях, но като цяло дори да намериш начин за по-дълго възползване от този "бонус", рано или късно пак ще трябва да прибегнеш до гореспоменатите познати прийоми, защото няма нищо вечно 🙂 Така че, според мен, колкото по-рано, толкова по-добре.

Всичко друго е загуба на време или добиване на полезен опит чрез тестване, ако търсиш това, разбира се.

Lilacor, не че отдавам значение, просто искам да съм запознат по-обстойно...
Относно 2рия въпрос, БГ не прави разлика преполагам. Не би трябвало, но дочувам, от хора спецове, че понякога не работел за БГ. Някой да е наблюдавал такъв случай ?

Относно 2рия въпрос, БГ не прави разлика преполагам. Не би трябвало, но дочувам, от хора спецове, че понякога не работел за БГ. Някой да е наблюдавал такъв случай ?
Всичко си работи аналогично за БГ 🙂 Не сме изключение в този аспект, дори може да се каже, че boost-a е по-дълготраен и осезаем (ако го има, т.е. ако нишата не е преоптимизирана), поне по мои наблюдения, и ако текстът е качествено наситен с основните кл. думи. Това е така, най-малкото, защото конкуренцията в БГ е далеч по-слаба от тази в някоя англоговоряща страна, например.

Всичко си работи аналогично за БГ 🙂 Не сме изключение в този аспект, дори може да се каже, че boost-a е по-дълготраен и осезаем (ако го има, т.е. ако нишата не е преоптимизирана), поне по мои наблюдения, и ако текстът е качествено наситен с основните кл. думи. Това е така, най-малкото, защото конкуренцията в БГ е далеч по-слаба от тази в някоя англоговоряща страна, например.

E, в моя тест няма много текст 🙂 сега... Та разчитам на различно садържание около бековете 🙂

намерих една далаверка.. да видим дали ще стане...

Back
Горе