SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Google си измисля УРЛ-и

BornToDrink

Active member
Влизам днес в уебмастерс-а и виждам, че имам 5-6к дублирани тайтъли/описания и т.н.
А примерите дадени не отговарят на действителността.
Например:
site.com/category?page=2
site.com/category?pag=2&page=2
site.com/category?pa=2&page=2

Тея съкратените гет параметри съответно ги няма в сайта и по никакъв начин не мога да ги намеря и разбира се ми вади дублиран тайтъл, щото той си е дублиран, но такъв УРЛ сайта НЕ предлага... (въпреки, че се явява валиден..)

Заслужава ли си да правя нещо или да го оставя така, ама гледам бая страници имам индексирани с този грешен УРЛ?
 
Re: Google си измисля УРЛ-и

ами може да хвърлиш един поглед на framework-а дали няма такива параметри и ще ти светне откъде идва ако има ;) Бтв отваря ти страница 2 на категориите нали!? Щото ако ти отваря страницата на грешка 404, значи тогава проблема нема да е при теб... ама предполагам не си толкова незнаещ ;)
 
Re: Google си измисля УРЛ-и

Отваря ми съществуваща страница, щото втория Гет параметър не ми пречи реално.
Страницирането се прави от един и същ компонент за целия сайт, там не съм пипал абсолютно нищо, просто казвам, че искам страници и той се оправя.
Сега добавих един 301 редирект към site.com/category/2
И всякакви гет шитни ги мята натам... не знам защо съм го оставил така !френдли преди. :D
Така де, след дълго ръчкане не можах да докарам вариант, в който самия сайт ми подава грешен УРЛ (тези, които Г е засякъл), но нищо чудно да идват от друго място знам ли...

ps - все едно:
Код:
http://www.webmasterbg.org/showthread.php?t=9416&need=money
Всеки може да ми налинкне половината сайт и гугъл да ми прасне 20к дублирани... тъпо някакси. Нека гледа аз кво линквам вътре в сайта...
 
Последно редактирано:
Re: Google си измисля УРЛ-и

Затова винаги използваш canonical таг и Google спира да допуска такива грешки. При някои сайтове на Ajax съм виждал Г. да си измисля някакви невероятни адреси, само и само да покаже дадена страница. Такъв адрес естествено няма, но нали към нещо трябва да води :)
 

Горе