Google съблазнява хакери с $1 000 000

bulram

Senior Member
Брей брей, сериозна работа!
Google предлага на награди до $1 000 000, ако се открият пропуски в системата за сигурност на новия Chrome.
Предлагат се и 20 000 долара на тези, които открият неизвестен досега бъг в Windows 7. Тези суми ще бъдат платени за всеки нов експлойт, който компанията получи, до достигането на лимита от 1 милион долара.
$1 000 000 : 20 000 = 50 .... тези май са подценили бюджета 🙂

За: Google съблазнява хакери с $1 000 000

"всеки нов експлойт" - тая формулировка не ми харесва, има ли някъде постоянно обновяваща се база публична със всички експлойти? Едва ли. Иначе щеше да е интересно, все щеше да изскочи нещо хаха.

Верно пълна глупост 🙂

Re: За: Google съблазнява хакери с $1 000 000

Re: За: Google съблазнява хакери с $1 000 000

"всеки нов експлойт" - тая формулировка не ми харесва, има ли някъде постоянно обновяваща се база публична със всички експлойти? Едва ли. Иначе щеше да е интересно, все щеше да изскочи нещо хаха.
Едва ли има публична база данни, тъй като едно от условията на "наградата" е откритието да не се споделя с други фирми 🙂 Малко странно, но предполагам ще заинтригуват доста хора! Мисля, че преди много време, българин който работеше за IBM България, беше открил около 36 дупки в Win 95. Все пак, доста отдавна беше, може и да ме лъже паметта.

Back
Горе