Google търси в реално време

BullBlogger

С рогите напред
не че се задълбочих особено ама някъде другаде да сте виждали нещо във връзка с това
PHP:
http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2009/12/08/827468_google_veche_tursi_v_realno_vreme/

Re: Google търси в реално време

Пак пълнят serp-a с глупости, то вече в топ 10 не са снимки, не са клипчета, не са фирми от региона, не са новини, че сега и twitter праснали ...

сега се загледах малко по-подробно. Значи разсъждавам като потребител: вместо да получа резултата от това, което търся, най-горе ще ми излязат глупости от туитър. Тази простотия много трудно мога да я схвана като предоставяне на качествена информация на потребителите.

туитър е пълен с ненужен спам. сега просто спамерите ще го удавят с безсмислени туиткания. Преди време си поиграх и автоматизирах десетина профила в туитър. в момента имам около 60 000 последователи и ежедневно си туитвам по няколко пъти. Няма някакъв особен ефект - трафика от туитър е пълна боза. След това мъдро решение на Г да извежда тия туиткания на първа позиция просто ще отделя време да набича поне още 50-60 кухи профила и да ги заредя с писукания.

Дано това не влезе в нормалния Гугъл. Съвсем почнаха да го пълнят с глупости.

Тук можете да видите как работи
http://www.google.com/trends
натиснете на някоя hot topic

След като кликнеш там трябва да скролнеш 1-2 екрана надолу за да стигнеш до истинските резултати 😀

Влиза до няколко дена, има го като официална информация.

И аз се изразих по подобен начин в един SEO блог тези дни... просто скоро първа позиция, почти няма да носи трафик, защото търсещия ще е залян от глупостите на Google

Както винаги съм казвал в частни разговори, Гъгъл прекаляват в стремежа си да оскъпят сеото и да принудят крайните потребители да си плащат Адсенс. Това е демонстрация на една от стратегиите им - уж под натиска на общественото мнение, новинарски сайтове и т.н - правят ненужни топ10 за целите на сеото.
Но!
Всичко това ще продължи докато някой тарикат не направи конфигуруема добавки за броузерите, които анализират вида търсене и резултатите в него и го препродрежда, като взима при нужда резултати от страница 2 и т.н . Е тогава ще видим осезаемо спадане на приходите на Г. и връщане на стари алгоритми.
За разлика от различни хардуерни и софтуерни проспособления към телевизорите за игнориране на реклами или смяна на канали, такива софтуерни добавки трудно ще се заобиколят или забранят.
Същата съдба очаква и мобилната реклама - Много скоро ще се появят допълнения към ОС на телефона, които просто пъхат в папка СПАМ нежелание SMS и MMS. И възможността за инсталиране на такова софтуерно приложение ще стане определящ фактор при избора на телефона от потребителите.

е то това не се ли показва само в "горещите търсения"
не важи май за всички

обновяват инфото в новия процорец и без рефреш

Последно редактирано:

Това го забелязах преди около седмица, когато туитъра на един от сайтовете ми изведнъж изскочи на първа позиция, 3-4 минути след публикация.

Такива неща ги има доста отдавна - излизат нормално в серп'а, но без кеш, със забележка "Преди 3 минути".
Касае се форумите, блогове, соц. мрежи, все динамични неща.

Резултатите според мен не трябва да се смесват. Ако търся картинки, ще си отида на страницата за търсене на картинки. Ако търся новини в реално време - ще отида на тази страница и т.н.

Не могат ли просто да направят табове с различните видове търсения и потребителят сам да си избира какво търси. Сори, ама търсачката не е чак толкова умна, че да разбере какъв резултат точно искам. Губи се изборът.

Сега на началната страница на SERP е някаква трагедия. Аз се занимавам с търсачки и пак имам неясни неща кое какво е и защо изобщо ми излиза. Но философията на Гугъл е такава и такава ще си остане за съжаление - едно поле за търсене на всичко и резултат в една претрупана и грозна страница.

И това се получава не заради удобството на потребителите, не - пука им на тях за потребителите. Правят го, за да си рекламират и налагат новите продукти по-бързо.

Google е потенциален кандидат за първият измислен изкуствен интелект 😀.

Back
Горе