SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Google ще ранква по-добре сайтове с HTTPS

nikchobg

New member
В ето този пост http://googleonlinesecurity.blogspot...-signal_6.html от секюрити блога на Google пише, че те ползват наличието на https криптиране като фактор за ранкинга. Засега влиянието е сравнително слабо, но ще се увеличава.

Не става ясно дали за да се вземе предвид, трябва да има някакъв вид интеракция с потребителите (форуми, форми, чатове, уебмейл), или може да се прилага и за статични сайтове. Вие как мислите?
 
Последно редактирано:
той сайта нека е с нискокачествено съдържание и копирани текстове, пък ако ще и https да има на Google трябва да му е все тая.
 
The Great HTTPS frenzy of the early 21c. :D

Разликата между тълпата, която се втурва натам, накъдето "лидерите" и посочат, и хората и компаниите, които взимат решения сами, независимо и индивидуално е разликата между "one of the many or one of a kind".

Всъщност, в повечето ситуации поведението на тази монополистична компания жужъл е твърде ефтинджоско манипулиране на стадни инстинкти, психология на тълпите и подобен род изхабено-изтъркани трикчета.

След като си допия поредното кафе, ще си пусна "ФАК Ю АЙ УОНТ ДУ УОЧАТЕЛМИ" :D
 
Аз лично не бих минал на HTTPS заради ползите, които Гугъл обещават. А и според мен от години самото наличие на SSL сертификат към домейна е положителен сигнал. Според мен нищо не се е променило, а просто си водят политика за налагане на техните протоколи.

Ако все-пак някой ще си качва всичко върху HTTPS, ето какво да има предвид:
 

Горе