Google doesn't use the "keywords" meta tag

Re: Google doesn't use the "keywords" meta tag

Абсолютно нищо ново, от години е така. Само дето се вика "официално потвърдено" да е. Като изключим meta description, който е важен не за ранжиращия алгоритъм, а за съставяне на качествен снипет на страницата (за добър CTR), всички останали meta тагове са абсолютно ненужни за SEO. Продължавам да се натъквам на глупости от рода на revisit-after, keyphrases и то на сайтове с претенции да си правят добро SEO. Не че сами по себе си пречат, ама си мисля, че това показва, че се заблуждават кои са важните фактори ...

От друга страна някои твърдят, че "по-глупавите" търсачки от рода на Yahoo все още включват keywords в алгоритмите си за ранжиране. Не знам, не мога да потвърдя, а не ме и интересува.

То това отдавна не работи. Чудя се, защо само сега го обявяват.

В даден момент им писва. Мен ми е интересно че няколко пъти споменава че други може да ползват. Вчера четох че BING вече държи 11% търсенията в щатите, което я прави най-бързо растящата търсачка.(дяла на гугъл 65%). Та на върпоса дали другите още не ги ползват е основателен. Дали в бъдеще фирмите няма да имат един сайт оптимиран за тази и един за онази търсачка. без значение за коя става въпрос

то не пречи да си ги има и keywords
аз ги слагам навсякъде. нека никой да не ги гледа

ето една графика за процентите на търсачките
http://gs.statcounter.com/#search_engine-US-daily-20090901-20090922

Продължавам да се натъквам на глупости от рода на revisit-after, keyphrases и то на сайтове с претенции да си правят добро SEO. Не че сами по себе си пречат, ама си мисля, че това показва, че се заблуждават кои са важните фактори ...
Ако си напред в някаква бизнес ниша и всеки оптимизатор, който наемат конкерентите ти ги съветва да ти проучват ключовите думи, малко дизинформация не вреди 😉

Като гледам явно скоро и мета описания ще излязат от снипета.
Че те се ползват само при липса на по-добро

Че те се ползват само при липса на по-добро
Не съм сигурен.
А и ако там ти е най-доброто 😉
Но като цяло това дава поне малко власт над снипета. Засега.

Back
Горе