SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

google map

gvv

+Gennadiy Vorobyov
Пример на google map в резултата от търсене

Въпрос към тези, които са постигнали такъв резултат - по какъв начин събмитвате в google maps и дали описание на обекта е от значение.
 
Re: google map

Най-накрая отделих време на въпроса.

1. Картата в снипета - тук Мет даде коментар за размисъл (не мисля, че алгоритъма се е променил драстично). Почвам тест.

2. За да ви се появят обектите в резултати от търсене в maps.google.com събмитвате сайтмапа в GWT с линк към xml файл. За подробности - цък.
 
Re: google map

а аз си мисля че е вързано с www.google.com/local/ преди всичко и това с личните KML файлове е просто допълнение. Полезно да се знае допълнение.
 
Re: google map

Мислиш грешно.
Изглежда си прав. Но явно има някаква промяна в maps.google.com търсенето, защото обекти от local business се появяваха там преди време.

Относно връзката към карта в резултатите в google.com си е логично ти да си дадеш адреса, но ако същия метод се ползва за резултати в maps.google.com мисля, че спама доста ще се засили (предвид че мога да си събмитна бизнеса за всеки пощенски код в London и адресите на преките конкуренти например) и local-a трябва да е с приоритет там, защото има потвърждение. Но стига съм мислил грешно ;)
 

Горе