Google Rank-Modifying Spammers Patent

oggin

+Ognian Mladenov
Екип
Оказа се, че слуховете за second rank и rank transition function са истина 🙂

Google Rank-Modifying Spammers Patent
United States Patent: 8244722

Bill Slawski по темата The Google Rank-Modifying Spammers Patent

Сред нарочените спамърски техники : keyword stuffing, invisible text, tiny text, page redirects, META tags stuffing, and link-based manipulation, виждам META tags stuffing, а наскоро имаше дискусия дали meta keywords stuffing се отчита за СПАМ от Гугъл

Re: Google Rank-Modifying Spammers Patent

Ах, тия патентни размисли като взема да ги чета от Slawski ме заболява главата, а уж английския ми е супер 😀. Но ще я прочета тази статия да видим. Мерси за новината 🙂. То аз keywords изобщо нямаm по сайтовете, но ще ми е доста интересно ако Гугъл наказва за тъпкане на думи там. Някак не е в техен стил. Е, ако е само при хиляди думи, по бих повярвал. Може пък да са разбрали, че това тъпкане там е добър сигнал за ниско качество и ако има там, значи е ясно, че сайта има още други недъзи.

(Сега вече прочетох статията на Bill)
Брейййй... Тия от Google направо ни вкараха здраво във филма. Аз подозирах, че може евентуално да се гледа нещо от сорта на рязко спиране на линкбилдинга или покачване след подобряване или влошаване в класирането ама това, което ще правят, е направо шантаво.
Учудвам се, как никой не обсъжда тука темата. До колкото разбирам, това е голяма работа, което го правят. Няма вече проба-грешка. Ние докато експериментираме и Google ще експериментира върху нас и ще наблюдава реакциите ни. Така доста лесно ще разбере дали нещо се прави от SEO или се случва натурално.

Голямо дебнене ще падне 🙂 но все пак е алгоритъм, щом е направено от човек, човек може да го прецака 🙂

Но ще си е трудно да се преценяват още 4 типа сигнали от Гугъл ... Досега беше лесно 50/50 или става или не става, а сега ще дебнем още 5 варианта на неставане 🙂

За: Google Rank-Modifying Spammers Patent

... виждам META tags stuffing, а наскоро имаше дискусия дали meta keywords stuffing се отчита за СПАМ от Гугъл
Според мен става въпрос за Тайтъла.
Когато е нещо от рода на - Мебели от мебелна къща Майсторите - готови мебели и мебели по поръчка. Мебели на ниски цени

Не знам, може би аз го разбирам по грешен или пресилен начин, но някак останах с впечатление, че ако изобщо реагираме на промените и Гугъл види, това е доказателство за него, че SEO бачка по сайта и това е лошо. А то реално не ми се вярва да е така 🙂.

И от кога SEO стана "мръсна" думичка и трябва да се крием, че имаме такова?
Нормално е всеки собственик на сайт да работи за неговата полуляризация, а това включва всички възможни методи.
Вече се стига до абсурди.
Ето, какво ми писа мой клиент от Щатите:
Забелязвам, че 2 сайта, които са пред мен са махнали keywords и description от мета тага. 1 сайт е махнал само keywords. Защо го правят? Да не би Гоогле да е променил нещо?
Ами да вземат и тайтълите да си махнат 🙂
За кийуърдса има такава теория, че така подсказваме на Гугъл, кои думи са важни за нас и ако има много линкове с тях, значи са с цел манипулиране и филтър.
т.е. да не даваме излишно инфо и нека сам си определи, кои са важни за нас.
Това мнение по принцип има право на живот, но да махат дескрипшъна, вече си е прекалено 🙂

Тези които се опитаха с деоптимизация да се справят с Пандата нямаха никакъв успех 🙂 От друга страна Г е дал официално препоръки за подобряване на сайтовете и Description taga все още си е в тях, така че това вероятно е дело на нечий болен мозък.

Но още не разбирам как Гугъл не могат да се справят с елементарни спамърски техники от преди 10-15 години, а са тръгнали да усложняват живота на хора, които искат сайтовете им да просперират по колкото се може по-честен начин

Back
Горе