SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Googlebot

makhope

New member
Здравейте, имам няколко въпроса отнасящи се за бота на google:

В Webmaster Tools ми пише:

Googlebot last successfully accessed your home page on Aug 27, 2007.

А в awstats (това е единствената програма за статистика в момента за сайта ми) пише:

Robots/Spiders visitors

Googlebot 37 675.63 KB 04 Sep 2007 - 08:15

1. Защо е това така, там пише 27 август, а тука че е последно е бил на 4 септ.?

Имам около 1000 "нови" страници за индексирани, и очаквам и искам да видя кога и за колко време ще се индексират.

2. От какво зависи за колко време ще ми ги индексира, ще ги индексира ли при първата посета на бота?

След като направих малко търсене за "Googlebot" във форума, видях че някои от вас пишат даже за колко секунди на страница бота на google им минавал страниците.

3. Това с какво го следите, с google analitycs или с някои платени?

4. От какво зависи колко често бота ще те посещава?
 
Re: Googlebot

Честотата на посещаемост на googlebot зависи от PageRank-а на страницата и колко често се подновява съдържанието й. Когато бота посети главната страница, той проверява дали има разлика м/у това което пази като информация за тази страница в индекса си и това което вижда, ако има - тогава кешира новата информация (индексира страницата). Ако не - тогава знае че страница съществува и ще се върне пак. Също така той проследява и линковете на страницата и по същия начин, ако има нещо ново - кешира. Колкото по малко има да кешира, толкова по-малко проследява линковете в дълбочина.

Ако си поставил xml sitemap, бота ще индексира твоите 1000 страници при първото посещение на сайтмапа (внимавай защото това е и най-прекия път и до supplemental), ако не - зависи от структурата на сайта и колко дълбоко трябва да рови докатото стигне и до последната. Разбира се ако има външен линк е по-лесно.

Webmaster Tools е малко бавен в опресняването и не винаги дава точни данни, но специално в това това отношение при мен е доста точен. По-важното е кога е ъпдейтнал индекса си с твоята информация.

Въобще не се изразих добре, но се надявам да съм бил от полза.
 

Горе