HTML.To.PHP.Converter

wood

Senior Member
Търся някоя програмка за конвертиране на html страници в php файлове. По точно страница от сайт в html да се конвертира в php.

Re: HTML.To.PHP.Converter

html - статично; php - динамично
Нещо май ми бяга! Дай малко повече инфо за идеята. Щях да предложа да преименуваш файловете.

Страниците в html формат не са само статични, има и няколко страници в които има и някой скрипт. Идеята е ако има някакъв начин да преобразувам тези html страници в php файл... Просто искам сайта да не се пренаписва изцяло на php, а да използвам готовите html страници. Защото в момента сайта има около 50 html страници, един css файл и два js скрипта. На времето използвах готов html темплейт и все добавях по нкоя нова html страница и сайта стана .... Искам да го направя по компактен сайта.

Ако няма да използваш база данни, си правиш хедър, меню и футър пхп. После ги инклудваш във всяка страница. За това, което искаш друг вариант едва ли има.

Ахам, ами така като гледам може да направиш един хендлър на апаха да чете html като php и след това само да вкараш в отделни файлове хедъра и футера (но това само ако са еднотипни).
Иначе такъв конвертор не съм виждал

Ахам, ами така като гледам може да направиш един хендлър на апаха да чете html като php и след това само да вкараш в отделни файлове хедъра и футера (но това само ако са еднотипни).
Иначе такъв конвертор не съм виждал

Проблемът е че по голяма част от страниците не са еднотипни...иначе и аз мислех да направя един хедър,футър и хоме...

Бях използвал такова нещо... от гледна точка на оптимизацията доста ми помогна измести сайта споне 5 позиций... но не се сещам точно какъв беше сайта за тоя конвентор виж тук какво прави... www.hotelnikobg.com

Ами изтегли в хедъра и футера каквото можеш, за другото обаче ще дойде зор. А за конвертора надали ще намериш, защото HTML е вече обработен код от някой скриптов език

Ами изтегли в хедъра и футера каквото можеш, за другото обаче ще дойде зор. А за конвертора надали ще намериш, защото HTML е вече обработен код от някой скриптов език

То има някакви конвертиращи програмки като тази😛ortable.HTML.To.PHP.Converter...но не ми върши работа...Пак ще си бъдат 50 файла но този път php ...убедил съм се че няма невъзможни неща 😀😀😀

Прав си, невъзможни неща няма. Седни и си го напиши сам php-тата. Ако не ти се занимава или не можеш, плати на някой да го направи. Според мен това са ти вариантите.

wood, не е задължително да ползваш PHP особено ако няма да ползваш база данни примерно. Можеш да ползваш по-проста технология: SSI. Като идеята е че изкарваш повтарящи се части от HTML файлове и ги съхраняваш в отделни, след това можеш да ги включваш в един или няколко SHTML файла с SSI команди.

База дани няма да използвам, за сега са около 50 страници...но тенденцията е да станат около 250-300 страници и за това се замислям за някаква комбинация между html и php. Поне да имат един хедър и футер...Пък и не зная как ще бъде добре за Гугъл и оптимизацията при 300 html страници.

База дани няма да използвам, за сега са около 50 страници...но тенденцията е да станат около 250-300 страници и за това се замислям за някаква комбинация между html и php. Поне да имат един хедър и футер...Пък и не зная как ще бъде добре за Гугъл и оптимизацията при 300 html страници.

1. Четох темата четох и честно казано не разбирам какво точно целиш? Както някои от колегите ти казаха по-горе между двата езика разликата е огромна, ако целта ти е само да ги преминеш на пхп то не виждам никакъв смисъл, тъй като за да ползваш пхп би те си дигнало и процесорното време, а както разбрах си на споделен хостинг.

2. Дори и да станат не 250-300 страници какво общо има хедар и футар на пхп когато не ти изплюва съдържанието и не си го генерира самото пхп? Ако ще си правиш страниците на хтмл само пак няма смисъл никакъв.

3. "някаква комбинация между html и php" пхп ти генерира изходния хтмл такъв какъвто трябва да го видиш ти.

4. За гугъл няма никакво значение дали ще си правиш страниците на някой билдар или ще седнеш да си ги напишеш на някой от динамичните езици той чете аутпута така или иначе това което виждаш и ти примерно на фаефокса като натиснеш контрол + U .

5. Прочети преди да задаваш глупави въпроси.

6. Софтуер с който може да обърнеш един хтмл филе в пхп "phpdesigner (но прави грешки които сам ще трябва да отстраниш)".

Последно редактирано:

Ами ако реши да продаде един линк във футера например с тия знания ще трябва да едитва 300 страници, ако са хтмл.

Последно редактирано:

Точно за това което каза sofremonti питах дали е възможно да извикам в html документ php файл...и как да извикам php. В хедъра ще поставям банери и тогава ще трябва в близо 100 страници да сменям...във футъра също ще добавям линкове и връзки...

дето писах преди добави един хендлър на апаха да чете html страниците като php и след това по стандратния начин инклудваш
PHP:
<?php include "banners.php"; ?>
или ако не искаш да добавяш хендлър преименуваш всички страници от html в php и пак работата с горния код.

Точно за това което каза sofremonti питах дали е възможно да извикам в html документ php файл...и как да извикам php. В хедъра ще поставям банери и тогава ще трябва в близо 100 страници да сменям...във футъра също ще добавям линкове и връзки...

Не съм добър в обясненията.

Принципно за да извикаш който и да е пхп фаил кода изглейда така:

PHP:
<?
include"nikoifail.php";
?>

Разбира се има и още много вариации, но аз бих седнал да попрочета малко за пхп преди да говоря за него. Има и още страшно много неща които оказват влияние просто седни и прочети за езика как се ползва и какво е той.

Хедар:

PHP:
<?
echo"
az sum hedar";
?>

PHP:
// a tuk si includvam html i mi se pokazva drugata 4ast ot straniata nadiavam se znae6 kak se pi6e na html na4alo i krai
Футар:

PHP:
<?
echo"
az sum futar";
?>

Ами ако реши да продаде един линк във футера например с тия знания ще трябва да едитва 300 страници, ако са хтмл.

С тия знания да, наистина ще трябва да едитва 300 та може би и повече страници.

Виж като ти липсва късче от пъзела търсиш малко помощ от някои, но като не можеш да наредиш и две парчета по-добре не занимавай никой.

Сори не че не искам да помогна ама извинявай нямам намерение да уча някой как се пишат кодове на пхп.

Не е срамно да не знаеш, а да не искаш да го научиш. В случая наблягаме на една стара Българска поговорка за неволята.

Последно редактирано:

HTML To PHP Converter Не съм използвал програмата но се надявам да свърши някаква работа.
htpc5Box.gif

Back
Горе