SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

HTTP към HTTPS?

Danail

New member
Здравей те , имам сайт който си има бая добро СЕО държи 2/3 място за сега надявам се и за напред!
Проблема е там че имам HTTP протокол и ми се иска да го прехвърля към HTTPS , дали ще се начупи и имали начин това да се избегне като цяло :) ?!
 
Какво да се начупи по-точно? Ако се допуснат някакви грешки по настройките може да се начупи, да. Ако се направи както трябва, не би трябвало да има проблеми.
Сега ще кажеш, е как да се направи както трябва :). Еми има си статии в интернет за преминаване от http към https, виж ги и препоръчвам да опиташ първо с някой по-маловажен сайт, него да прехвърлиш. Като възникнат по-конкретни въпроси и проблеми, тогава питай. Така много общо.
Ако изобщо има нужда от цялото нещо де. Това че ти се иска, не ми изглежда като достатъчна причина ;)
 
Не ве братленце , говоря за URL адресите :)
Дали ще има проблем :)
Мерси че писа в темата много мило от твоя страна!
 
Кажи се че шегуваш :Х , сериозно ли ме питаш :D
Разбира се питам за позициите си , за какво е SEO ;) , занимавам се от 5-години просто до сега не съм правил тази операция за това питам :)..... може някой да е пробвал това е!
 
Ако се направи както трябва, seo-то ти дори ще се подобри малко. Но има много неща, които трябва да се имат предвид, така че проучи нещата добре или накарай някой, който му разбира да го направи.
 
Всъщност, трябва да се направи redirect 301, което указва на ботовете, че съдържанието е преместено и няма да загубиш позиции, както и потребителите, които влизат в http ще се редирекват директно към правилното съдържание с https. Въпроса е, обаче как ще направиш това. Можеш да го направиш с настройки в .htaccess, а ако си на Wordpress е още по-лесно, тъй като има готови плъгини.
 
Ааа супер готини сте :) , благодаря братлета :* !
Явно не вс в България са бавни.
Благодаря много че ми дадохте съвети супер сте!
 

Горе