insert correct CD please, ей такова искам да ми извежда!

webmoney

New member
здравейте!
значи искам обратното на това което е удобно на хората

има ДВД с програма която не е защитена от презапис
искам да минимизирам случаите на неправомерно разпространение като направя така че shortcut-а да не тръгва без да е вкарано ДВД-то

не е моя програмата и няма възможност за дисасемблиране - кажете има ли някакъв вариант - казаха ми че през BAT-файл ставало - не ми ражда главата обаче ако инсталера прави shortcut то как да задам на shortcut-а да не зарежда ЕХЕ-то а ВАТ-а, дето да проверява (примерно с друго ЕХЕ) наличието на ДВД

дайте акъли че авторите не щат да се занимават с това и не ми дават сорсовете да го променя аз

Re: insert correct CD please, ей такова искам да ми извежда!

1. Самия инсталер трябва да има опция какъв точно шорткът да направи. Някога като съм правел такива неща работех с InstallShield Express (стандартно си върви с Delphi-то 🙂) и съм 90% сигурен, че шорткъта се настройваше.
2. Ако е някаква програма насочена към уеб/компютърни специалисти по-скоро няма смисъл да си правиш въобще труда, щото веднага ще разберат каква е врътката и ще се сетят как да го оправят. Ако е програма към масовия потребител, който цъка Next>Next>Next и след това си мисли, че като изтрие шорткъта е деинсталирал програмата (познавам такива хора) си заслужава да се позанимаеш.

Back
Горе