Internet explorer

ianis-build

Active member
Здравейте!
Нета който ползвам е ограничен до 40-сесии.
От скоро си взех рутер и ползвам допълнително лаптоп проблемът е че когато вляза и през лаптопа и пц-то и нета забива.
Въпросът ми е дали има визможност да се ограничът едновременните сесии който отваря IE за да настроя двата компютъра да отварят по 20-сесии.
предварително благодаря!

Re: Internet explorer

този проблем преди години когато моя доставчик имаше подобни ограничения го реших като сложих на едната машина едно прокси и в него:
http://www.softpedia.com/get/Internet/Other-Internet-Related/Naviscope.shtml
мисля че имаше да му се ограничат изходящите конекции и го задаваш като прокси на браузърите. Освен това е кеш и ускорител 😉 навремето бях много доволен от него.

"Сесии" нямам идея как се ограничават от интернет доставчка, но паралени HTTP заявки можеш да ограничиш много лесно в някои други по-съвременни браузъри (FF). 😉

Последно редактирано:

Има и вариант ако имаш приятел, който няма такива ограничения и има реален IP адрес, да пусне един VPN сървър, през кайто да излизаш навън. Провайдерът ти хал хабер няма да има колко конекции имаш. Като в рекламата на тик-так: "само една конекция (калория), супер, а" 🙂
От 3-4 години съм абонирал едни роднини за български интернет и ги пускам навън през OpenVPN тунел. Цената е наполовина 😉

"Сесии" нямам идея как се ограничават от хостинг доставчка, но паралени HTTP заявки можеш да ограничиш много лесно, в някой други по-съвременни браузъри (FF). 😉

Да, във FF лесно 🙂

Пичове май сесиите не са ограничени до 40 а по малко промоцията която предлагат е за 10 лв. 15мбит. 40сесии но не мисля че от двата компютъра ги надвишавам.
Явно целта им е с тази тарифа да привлекът клиенти и след това когато клиентите видят че нета е бъгав ( понякога дори и с едно пц забива ) сами да си платят по-висока тарифа което смятам да направя и аз. (18лв. 40мбит. 100сесии)

Абе къде са тия интернет доставчици? Изглеждат ми като доста изпостели. Да ограничават "сесии"... Това не е интернет за хора занимаващи се професионално с интернет маркетинг.

Това не е интернет за хора занимаващи се професионално с интернет маркетинг.
Поне на пръв поглед изглеждат такива ( Благоевград, Разлог, Сандански, Самоков, Гоце Делчев ).
Днес ходих да си доплатя за да ми пуснат нет от 18лв. и като попитах пичовете в офиса казаха че всичко e уловка предлагат нет за 10лв. за да привлекът клиенти и след това когато клиентът види че нетът забива сам да си плати по висока такса.

Back
Горе