Label на точка в KML файл за Google Maps

choco

New member
Здравейте!

От 2 дена се занимавам с привидно лесен проблем свързан с API на Google Maps V3. Имам KML файл чрез който се визуализират точки на карта. Искам до иконите на точките да показвам постоянно активен label с наименованието им . Това по принцип става лесно по следните начини:

google-maps-utility-library-v3 - Revision 359: /tags/markerwithlabel/1.0.1/examples
google-maps-utility-library-v3 - Revision 359: /tags/infobox/1.1.5/examples

Обаче тези два елемента не са достъпни при работа с KML файла, а се създават с JS. Това означава че при презареждане на KML слоя и преместване на точките в реално време няма да се обновят label-ите. Затова търся решение, което позволява въпросните label-и да се създават в KML слоя. Намерих следните вече съществуващи сайтове, но те са доста сложни, за да бъде изолиран нужния код или ползват V2 на Google Maps:

quikmaps.com - fullscreen - 193299
Google Maps APRS
Atlas - Browse the world's dive sites - Dive Seven

Предварително мерси и си кажете каква бира пиете 🙂

Re: Label на точка в KML файл за Google Maps

Здравейте!

От 2 дена се занимавам с привидно лесен проблем свързан с API на Google Maps V3. Имам KML файл чрез който се визуализират точки на карта. Искам до иконите на точките да показвам постоянно активен label с наименованието им . Това по принцип става лесно по следните начини:

google-maps-utility-library-v3 - Revision 359: /tags/markerwithlabel/1.0.1/examples
google-maps-utility-library-v3 - Revision 359: /tags/infobox/1.1.5/examples

Обаче тези два елемента не са достъпни при работа с KML файла, а се създават с JS. Това означава че при презареждане на KML слоя и преместване на точките в реално време няма да се обновят label-ите. Затова търся решение, което позволява въпросните label-и да се създават в KML слоя. Намерих следните вече съществуващи сайтове, но те са доста сложни, за да бъде изолиран нужния код или ползват V2 на Google Maps:

quikmaps.com - fullscreen - 193299
Google Maps APRS
Atlas - Browse the world's dive sites - Dive Seven

Предварително мерси и си кажете каква бира пиете 🙂
ако кмл не поддръжда етикети, няма как да стане. До колкото разбирам етикети се поддържат само за маркери (marker) с JS или просто етикети върху картата.
КМЛ просто дава на рендъра картинки и той го слага по координати.
Грозното решение е да наслагаш етикетите с JS върху кмл картинките.

Благодаря за отговора. Мислил съм подобен вариант, но не е много практичено за конкретния случай, защото искам през няколко секунди да презареждам KML файла. Ако label-ите са в друг файл (JS) нещата се усложняват и зареждането им и унищожаването при refresh ще коства повече време и системни ресурси. Почти съм сигурен че има "хак" за Google Maps API-то който се ползва от Google Maps APRS за тяхната визуализация, но ми е непосилно да разгадая кода на сайта.

Благодаря за отговора. Мислил съм подобен вариант, но не е много практичено за конкретния случай, защото искам през няколко секунди да презареждам KML файла. Ако label-ите са в друг файл (JS) нещата се усложняват и зареждането им и унищожаването при refresh ще коства повече време и системни ресурси. Почти съм сигурен че има "хак" за Google Maps API-то който се ползва от Google Maps APRS за тяхната визуализация, но ми е непосилно да разгадая кода на сайта.

сайта който цитираш не използва кмл. обаче генерира кмл за ползване в г земя. Там обаче няма етикети.
другия вариант е да минеш на масив от координати и за всеки да генерираш маркер с JS.
Може ли да минеш без кмл?

Мога но ме притеснява производителността на страницата, защотото ще е нормално да има над 1 000 точки на екрана (визуализирам маршрути). В такъв случай мисля да отделя само label-ите в JS а останалата част ще е в KML-a. Само трябва да видя как ще презареждам JS файла.

Back
Горе