Linux vs. Windows

Re: Linux vs. Windows

Този сайт нещо много комплексарски резултатите, като се разходих из няколко категории.

Гласувах за уиндоус и ще ви кажа защо...
Уиндоус е пионер в много технологии ползвани в линукс. Ако го нямаше формално нямаше и линукса да го има до това му ниво. Като правиш продукти за масите е много важно да можеш да ги тестваш порядъчно за да са на ниво. Линукс все още не е на необходимото ниво.

Що се отнася до моя бизнес опит купуването на уиндоуси е по-малка инвестиция от губенето на време с линукс. Свободно време също нямам в излишък и не виждам защо да го прахосвам като "работя на(д) линукс".

И накрая както накой от M$ беше казал - не че сме толкова добри, просто конкуренцията е тотално бездарна 😉

Това от гледна точка на краен потребител разбира се. За сървъри не говорим там всичките са ми с линукси.

Re: Linux vs. Windows

Versus-а е безмислен в случая, иначе бих гласувал за уиндоуса. Може да прозвучи странно - и двете са ОС нали - обаче смятам, че са несравними.
Примерно локалното ми сървърче с работните проекти, файлови архиви, Apache + MySQL ми е на OpenSuse.
Обаче изобщо не мога да си представя как ще работя със същата бързина и ефективност примерно с Ubuntu като под XP-то, което ми е един вид "под кожата". Плюс това ползвам прекалено много специализиран софтуер с разните там добавки, плъгини и т.н. Няма нужда от клишето "ама то има разни опънсорс алтернативи за линукс". В крайна сметка както nikoladd каза нещата от финансова гледна точка не опират само до първоначалната инвестиция в ОС, но и до времето необходимо за разучаване на функционалността на "безплатния" софтуер.
И като тегля за себе си чертата излиза, че няма смисъл.

Back
Горе