Mail към домейн вързан с blogger

Re: Mail към домейн вързан с blogger

Имам блог в blogger със собствен домейн. Домейна е от Годеди, и е с CName насочване към blogger.
Искам да си направя мейл към този домейн. Как е най удачно и лесно да го направя това?

ми направи го в godaddy и му дай едно пренасочване

Защо го насочвате с CNAME? Направо правиш 2 нови A записа към 74.125.77.121 единия domaina.com и www.domaina.com и в блогър насочваш domaina.com към www.domaina.com и готово. А за мейл направо ползвай mail.bg 🙂 триеш си всичките mx записи и добавяш тяхните два и си готов 🙂

А за мейл направо ползвай mail.bg 🙂 триеш си всичките mx записи и добавяш тяхните два и си готов 🙂

Или gmail 😉

Направих го с Gmail,
писма се пращат без проблем, но не получавам.
Колко време е нужно за да почна да получавам писмата

Сигурен ли си че си направил всичко коректно?
Кажи кой е домейна, за да видя дали си го направил правилно.

От GoDaddy са помислили за потребителите на Gmail и са направили инструмент, който автоматично ти настройва MX записите на домейна 🙂

https://www.godaddy.com/gdshop/google/gmail_login.asp

Използвах този инструмент за настройка. Но пак нещо не ми се получава. Нямам си и идея къде може да ми е грешката.
В Google Apps си направих стандартен акаунт и си добавих домейна. Създадох поща от типа contact@domain.com

Пробвай intodns.com - пишеш си домейна гледаш MX записите дали са тези - http://www.google.com/support/a/bin/answer.py?answer=33353. Но щом го правиш с GD tool-a не би трябвало да има проблем,явно нямаш още DNS update.

Аз го направих. Но !!!
Добре че в един чужд форум ми казаха, че CName записите не са съвместими с MX.
Изтрих си Cname , настроих A , и после всичко си дойде на мястото.
Благодаря и на калинчу , за това че посочи ip-то към което да насоча A записа.

Back
Горе