meta robots tag ?

Re: meta robots tag ?

Т.е. този таг се използва, ако искам да кажа на робота да НЕ индексира някоя страница. Тук обаче остава възможността, робота да не обърне внимание на таг-а, нали ?

Т.е. този таг се използва, ако искам да кажа на робота да НЕ индексира някоя страница?
Тогава тага е "noindex" . Както вече Ви казаха, в този си вид тага е безмислен. Казвате на робота да прави това, което и без да му кажете, той ще направи.

Постенте един стандартен робот. Кое е хубаво да се скрива? Макар и да има доста инфо из нета, всеки пише различно.
Хубаво ли е примерно да са ноуфолоу категорийте? За таговете знам че е задължително да са ноуфолоу... нещо друго което да е задължително?

Постенте един стандартен робот. Кое е хубаво да се скрива? Макар и да има доста инфо из нета, всеки пише различно.
Хубаво ли е примерно да са ноуфолоу категорийте? За таговете знам че е задължително да са ноуфолоу... нещо друго което да е задължително?

1. Не съм сигурен че правиш разлика между nofollow, noindex и блокиране с robots.txt. Ако сложиш nofollow (с мета таг) на някоя страница, все едно правиш линковете на нея nofollow. Ако сложиш noindex, тя няма да бъде индексирана. Ако я блокираш с robots.txt, има голяма вероятност тя да бъде индексирана, но няма да бъде обходено нейното съдържание и ще се показва без описание в SERP-а и без заглавие (Линковете и текста на нея няма да имат никакво значение или тежест).

2. Вместо да действаш под правило от сорта на: Добре е да се скриват тагове/категориите, действай под правилото: Добре е да се скриват страници с предимно дублирано съдържание. Тук под скриват, имам предвид да им се слага meta noindex, follow. Така няма да се смятат да дублирани, няма да се индексират, но ще прехвърлят тежест на сраниците, към които линкват.

Последно редактирано:

Back
Горе