SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

mod pagespeed

Re: mod pagespeed

Няма да е зле Бг хост компаниите да изшпионират как стават нещата :)
Със сигурност след време ще се намерят начини за да работи добре без да гълта толкова ресурси.
 
Re: mod pagespeed

Обещавам ти, че ако бъде интегрирано ти първи ще разбереш... вече се сещам, кой ще го интегрира първи ;)
 
Re: mod pagespeed

Виж дали имаш лимит на конкурентните връзки от един IP адрес.
 
Re: mod pagespeed

Няма модул на Apache който да те предпази от кражба на съдържание, не знам кой ти го е казал това. МОдул mod_qos се използва за предпазване от DDoS атаки главно, но е твърде възможно да блокира и легитимен трафик, ако при отварянето на сайта ти се зареждат много на брой файлове. Но да ти кажа, че google бота е най-интелигентния бот по отношение на безболезнено индексиране - изчаква си културно, чете си необходимото в robots.txt и sitemap.xml и не зацикля на нестандартни символи при IDN домейни с urls на кирлица. Дали е от този модул на Apache или има друг проблем?
 
Re: mod pagespeed

Или не си прочел внимателно мнениеята ми или аз не пиша разбираемо (второто е напълно възможно след снощния запой). :D
Проблем с бота нямам, а модула още не съм го инсталирал.
Проблема е евентуална ДоС атака, щото едно айпи ебава сървъра здраво и за това написах, че освен ДоС, може да е некадърен бот за крадене на съдържание, но е факт, че вече трети път го дропя (на БТК динамично е) тоя месец през IPtables, но не върви да "бдя" постоянно на конзолата. :)

Иначе бота го забелязвам, че е интелигентен. Едно от нещата е, че си настройва импресиите спрямо сървъра мисля, тоест никога не го претоварва, върпеки, че бая импресии прави.
И все пак се чудех дали някой е ползвал тоя мод без да навреди на бота - това е и първия ми въпрос. :)
 
Последно редактирано:

Горе