SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Numizmatici.com - Мнения?

Cybertack

New member
Здравейте,
отдавна имах мерак да направя един форум в който да събера всички интересуващи се от нумизматика хора и да споделяме информация по между си. Та снощи не спах и за сега съм develop'нал само това :)

Моля всеки който има време и сили да посети http://numizmatici.com и да дава препоръки и съвети за развитието му. Има още много неща които ги имам като идея но ще изчакам да видя малко мнения и тогава :)

PS: Винаги съм се чудел как се развива един форум от нищото, ако има някой който знае тайната да сподели :)
 
Re: Numizmatici.com - Мнения?

Хубаво е да има статична информация за нумизматика, интересна.
за начинаещи и професионалисти.
за интересуващите, за тези, които правят бизнес с това.

Т.е. трябва да имаш сайт :) .
Към сайта - форум.

После отиваш тука, включваш се в дискусии, сочиш за информация препратка към твоя статия/ картинка, мнение, изключения, умозаключения...
 
Re: Numizmatici.com - Мнения?

Не е нужно да правиш статичен сайт ако не възнамеряваш да го поддържаш.
Статичната информация можеш да си я постваш и във форума, дори ще може да се дискутира. Като начало започни да пишеш, дори да имаш чувството, че си говориш сам. :)
Иначе да посещаваш други подобни форуми и блогове е добра идея.
Не виждам секция "Пазар" в твоя форум? :)
 
Re: Numizmatici.com - Мнения?

аз от опит да се изкажа малко песимистично ... знам какво е да имаш интерес някакъв в нещо и да правиш сайт за него ... освен ако интереса ти не е БМВ М36 путкомагнит, надали ще намериш много кандидати да се включат. .. идеята ми е, че не очаквай крилата посещаемост... иначе мен ме спечели :) нямам време да пиша, но редовно ще те чета :) имам 7 класьора и няколко монети които са на по над сто-двеста години :)
 
Re: Numizmatici.com - Мнения?

Sp0oN прав си но когато не разбираш нищо от БМВ'та малко ти е зор ти самия да се интересуваш от тях. Гледам по тази тема има много малко Български сайта а сигурен съм че и както ти знаеш има огромен брой хора които се занимават (и още много повече ако броим иманярите) с това, а и си е доста добро занимание :)

Надявам се като се развие малко форума да те виждам там :)

nullsoft

DEVELOP
[di'veləp]
1. развивам (се), разгръщам (се)

раста, израствам, разраствам се (into), оформявам се, почвам да се проявявам, напредвам, разработвам, усъвършенствувам

2. обяснявам по-подробно, развивам (теза и пр.)

3. фот. проявявам

4. оказва се, излиза (that че)

5. мат. извеждам

6. шахм. местя (фигура) в удобно за атака положение


:)
 
Re: Numizmatici.com - Мнения?

Ето два изпитани начина да се започне един форум:

а - навиваш няколко приятели, познати, колеги които се интересуват от тази тема и започвате да пишете във форума - може и неща които вече сте си ги говорили - един пита нещо друг му отговаря ... и се започва ...

б - правиш си няколко регистрации и започваш да си говориш сам във форума като лудите - ще имаш успех, ако успееш да пишеш така, че да не личи че е един човек ...

След като понатрупаш по няколко теми с мнения във всеки раздел правиш това което ти каза gvv във втората част на поста си ... или ако имаш пари за харчене, започваш рекламна кампания в подходящи тематични сайтове ...
 
Re: Numizmatici.com - Мнения?

ted мерси много. Също така благодаря на всички за отделеното време. Всички помогнаха много но седях чудех се и си казах "защо ли пък да не видя дали няма да си тръгне ей така само" :)

Та ето съобщението към потребителите по социалните мрежи :)

Заглавие: Numizmatici.com - Място за колекционери, археолози и нумизматици !

Текст: Здравейте, тъй като в Българската интернет среда има доста малко информация и места за среща на нумизматици реших да създам форум чрез който хората с това хоби да могат да разменят информация и знания. Противно на всички твърдения, че първоначално трябва да създам фалшиви профили и да популизирам форума по този начин аз реших да го оставя както си е, нали целта е да има реални хора които да обсъждат реални теми?! Както и да е всеки който се интересува от "събирането на пари" е добре дошъл!

И сега чакам да видя дали наистина е невъзможно да се почне форум без нищо :)

Който иска да помага може да хвърли по един глас където намери, то в интерес на истината ми трябват потребирели, че да хванем лафа то после ще си върви :)

Svejo.net -
Код:
http://svejo.net/home/link_summary/40723

Dao.bg -
Код:
http://dao.bg/story.php?id=16174

Digg.com -
Код:
http://digg.com/arts_culture/Numizmatici_com
 
Последно редактирано:
Re: Numizmatici.com - Мнения?

Не очаквай да стане от нищото.
Поне пусни няколко теми с връзки към полезни ресурси и подобни....
Любопитни факти, дори преводни новини. Иначе дори да дойдат хора, какво ще намерят? Но ако не можеш да пишеш по темата защо изобщо стартираш форум?
Когато има малко движение по форума, можеш да тестваш адуърдс. За жълти стотинки ще получиш добра видимост.
 
Re: Numizmatici.com - Мнения?

Не съм казал, че незнам нищо по темата, аз точно за това създадох форума защото се насочих към тази така наречена дейност като хоби но няма да имам много много време в следващите няколко дена и не искам да почна и да го оставя така.. А и това го броя за експеримент, може пък да се получи и тогава вие като кажете, че не може аз ще кажа, че може :) :) :)

Майтапа на страна, ще има съдържание и то доста но ще видим какво ще стане с другите неща :) Пък и форума няма да бяга :)
 
Re: Numizmatici.com - Мнения?

И аз съм мислил за такава тема и сайт, но като знам колко са потайни нещата при иманяри и при повечето хора, имащи скъпи антики рядко някой ще споделя си мислих, но може и да греша :)
 

Горе