Oптимизация на WordPress по новите правила на Goggle

traki

Оптимист ReMember
Във връзка с новите изисквания на гугъл за бързината на страниците и новия тул за проверка на скоростта, който изкараха http://code.google.com/speed/page-speed/. Препоръчвам да тествате плъгина Web optimizer http://www.web-optimizer.us/ при мен на повечето сайтове направи от 300 до 500% подобрения в скоростта (безплатния вариант). Открих, че с вграденото видео нещо не е както трябва и ще трябва да се чете за настройки, но на повечето ми блогове с настройките по дефолт се справя повече от чудесно

Re: Oптимизация на WordPress по новите правила на Goggle

Мерси много! Ще го тествам непременно 🙂

Има ефект, но с тази стрела няма да се разберем!
А е прекалено скъп лиценза!
Съвсем скоро сигурно ще се появят много подобни, така че не мисля да бързам с купуване!

@entwickler, точно за този плъгин съм го дал 😉, а иначе плъгини има за всички популярни CMS-и. Видях за Joomla, Drupal, че и за сайтове

@apock, стрелата е по избор, можеш да я махнеш, и да оставиш само линк. Може и линка да махнеш. А иначе, предполагам, скоро, наистина ще пуснат много такива

Хубавото му е че оправя всичко. От вчера се опитвам да намеря някакъв подобен, комплексен оптимизатор, изтествах над 5, но още не съм открил друг с такива резултати

При вас как се справя?

На WP се справя много добре, но с Joomla! не чак толкова. Все пак там нещата са по-комплексни. Тествам го с "най-бързият" шаблон но много зависи от използваните компоненти и модули.
Сега целият свят ще се завърти около гугъл отново!

Понеже изглежда не съм съвсем в час ще ме светнете ли що за изискване има от гугъл относно бързината? Конкретно ме интересува цитатче по възможност.

Също някой наблюдавал ли е разлики между това разширение за хром и файърбъг като резултати?

Последно редактирано:

Понеже изглежда не съм съвсем в час ще ме светнете ли що за изискване има от гугъл относно бързината? Конкретно ме интересува цитатче по възможност.
http://searchengineland.com/site-speed-googles-next-ranking-factor-29793
По скоро, важна е и хостинг доставчикът.

Google's goal is to help webmasters track site performance and improve the speed of their pages. Therefore, we recommend that you review your Site Performance data regularly.
Така се започва!

@nikoladd тук засягат темата за бързината на сайтовете http://searchengineland.com/site-speed-googles-next-ranking-factor-29793 само не мога да разбера как ще я отчитат тази скорост. Вчера или онзи ден са пуснали нов код за аналитикс, сигурно от там ще взимат данни

Порових се малко и открих в уебмастър тулс статистиките за скоростта и изводите са следните:
1) времето, което отчитат е пълното на всичко, което се зарежда в браузъра(страница,скриптове,картинки,цсс) без да се пускат скриптовете.
2) това включва и всички външни скриптове(tyxo,analytics,etarget,woopra,dobavigo etc.)
3) аналитикс е включен, но адсенс услужливо липсва от списъка на бавещити външни заявки ;D защо ли?!? - *корекция* в ДНС частта се показват.

И се оказва, че средното време за зареждане според гугъл на страница която се зарежда в моя браузър за <1s е 6-7s.

Тия истории със скороста на сайтовете са пълна глупост, според мен. Не може да поставяш еднакви изисквания. И външните скреитове не може да са критерий. Все пак виждаш страницата преди те да се заредят в повечето случаи.

Последно редактирано:

Порових се малко и открих в уебмастър тулс статистиките за скоростта и изводите са следните:
1) времето, което отчитат е пълното на всичко, което се зарежда в браузъра(страница,скриптове,картинки,цсс) без да се пускат скриптовете.
2) това включва и всички външни скриптове(tyxo,analytics,etarget,woopra,dobavigo etc.)
3) аналитикс е включен, но адсенс услужливо липсва от списъка на бавещити външни заявки ;D защо ли?!?

И се оказва, че средното време за зареждане според гугъл на страница която се зарежда в моя браузър за <1s е 6-7s.

Тия истории със скороста на сайтовете са пълна глупост, според мен. Не може да поставяш еднакви изисквания. И външните скреитове не може да са критерий. Все пак виждаш страницата преди те да се заредят в повечето случаи.
[SIZE=-1]Намалете търсенията в DNS[/SIZE]
Домейните на следните URL адреси показват само по един ресурс. Ако е възможно, избягвайте допълнителните търсения в DNS, като показвате тези ресурси от съществуващи домейни:
И са какво, да махам продуктите на гугъл от сайта ми ли 🙂

Като резултат няма начин да не се разбърза интернетя, обаче истинската цел още ми убягва, дали пък гугъл не са решили да влизат в бизнеса с хостинг услугите 🙂

И са какво, да махам продуктите на гугъл от сайта ми ли 🙂

ще те призная ако махнеш адсенса, за да забързаш страниците 🙂

Back
Горе