SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

OMD в Дюселдорф

EasyTrader

New member
Проведеното на 25 и 26 септември в Дюселдорф, Германия междуродно изложение за дигитален маркетинг събра над 10.000 посетителя (6600 през 2006). Тази година 263 компании изложиха своите продукти и услуги (180 през 2006), като в категорията Affiliate marketing, най-значимите представители бяха:

TradeDoubler, Google, Yahoo, Ebay, Double Click, Advertising.com, Value Click, 24x7 real media, Zanox, Affili.net.

На втория ден от изложението бяха обявени прогнозите за обема на онлайн рекламния пазар в Германия - 2,7 милиарда EUR, което е повишение от около 40% спрямо 2006 г. (1,9 милиарда EUR). С това постижение онлайн медиите в Германия достигат 11,8 % от общия бруто рекламен пазар – зад телевизията и печатните медии, но преди радио, кино и външната реклама.

Друг интересен факт, публикуван наскоро в Internet Usage World Stats, е броят на интернет потребители в Германия - около 50 милиона, с което Германия е безапелационен лидер в Европа. Оттук и впечатляващият индекс: 54 похарчени рекламни EUR за един интернет потребител годишно.

За справка и снимков материал:
OMD
Trader fair and congress for Digital Marketing<br>
www.omd07.com


OMD07_17722R.jpg


OMD07_26305R.jpg


Снимки: Rene Tillmann / IGEDO
 

Горе