One-page сайт :)

triXtyle

New member
Здравейте 🙂
нов съм във форума (но не за пръв път влизам тук) и се надявам, че някой ще може да ми помогне 🙂

въпросът ми е следният. Искам да си направя сайта под формата на all-in-one-page, тоест цялото съдържание (част от което ще е динамично) да е на една страница като anchors и jQuery да се погрижат за навигацията между секциите в него.
Но искам Гугъл да ме открива по повече от една ключова дума, а ми казаха, че за сайт в една страница е доста трудно, а ако реша да правя някакви JS хакове - и опасно 🙂

Затова се надявам някой да ми даде насоки какво да правя. Идеята, която имам в главата си и в текстовия редактор е готина, а визията на сайта е нещо, в което вложих доста желание и креативност (нищо, че не разбирам от дизайн) 🙂

поздрави 🙂

п.п. да кажем примерно, че сайтът ми е за селско стопанство. И искам Гугъл да ме открива по думите "селско стопанство", "аграрен бизнес", "аграрно стопанство", "ферма" и така нататък. Страницата ще е разделена на секции: навигация и кратко описание на услугите, които предлагам на хората, които се занимават с това; подробно описание какво предлагам; мнение на хора, които са работили вече с мен; форма за контакти; футър, който няма дане се брои за секция 🙂

Последно редактирано:
Re: One-page сайт 🙂

Една страница може да се оптимизира успешно само по няколко фрази едновременно и то, ако имат нещо общо (примерно климатици, климатици София, цени на климатици, цени на климатици в София и т. н.)

Ако искаш да оптимизираш по различни думи и фрази ти трябват няколко страници... а още по-добре няколко сайта ;D

хммм
ако имаме сайт за климатици
и едната страница е оптимизирана за климатици, другата за климатици софия, третата за климатици hyundai, за самата ключова дума климатици за да не се канибализират помежду си, трябва ли да линкнем по един линк към страницата, която е оптимизирана само за климатици, с анкър текст "климацити" от всяка една от тези страници?

така бях чел в блога на Rand Fishkin

хммм
ако имаме сайт за климатици
и едната страница е оптимизирана за климатици, другата за климатици софия, третата за климатици hyundai, за самата ключова дума климатици за да не се канибализират помежду си, трябва ли да линкнем по един линк към страницата, която е оптимизирана само за климатици, с анкър текст "климацити" от всяка една от тези страници?

така бях чел в блога на Rand Fishkin

Ами стандартно ако имаш такъв сайт то на началната му страница ще се оптимизира за климатици като цяло. Понеже е нормално да имаш линк от вътрешните страници към началната, ще линккнеш към основната фраза. Не вярвам някой да се стреми да оптимизира началната страница на такъв сайт за "климатици hyundai", а някъде из вътречните страници да постави климатици, пък ако ще и вносител на hyundai да е. Просто не ми се вижда нормално.

Въпросът ми беше може ли чрез правилна оптимизация тази една страница да има няколко близки ключови думи? 🙂 като "аграрен бизнес", "аграрно стопанство", "аграрни услуги" ? 🙂

предварително се извинявам ако звуча аматьорски, но наистина ми е нова материя това 🙂

Здравей,

по принцип би могло, и е правено една страница да се позиционира много добре дакажем за "счетоводство", "счетоводна кантора", "счетоводител" и "счетоводни услуги". Т.е директен отговор - за можене, може.

Но дали няма да е по-лесно за теб и по-приемливо за потребителите да има отделна страница с тайтъл (в моя пример) - "счетоводни услуги", и тази страница да се позиционира добре?

Вторият вариант има много предимства, като почнеш от тайтъл, наситеност на ключови думи, юзабилити и така нататък.

Хрумна ми и друго (и тук вече задължително някой трябва да ме консултира разрешено/правилно ли е 🙂 ): тези секции, за които споменах, ако ги разположа на отделни страници и ги визуализирам на главната с помощта на iframe-ове и JS "симулирайки" цяла страница, дали Гугъл ще направи проблем? Навигацията ще е на принципа на Facebook снимките - линка отделно работи, но ако го цъкнеш от Notifications-менюто излизат в модален div = Theatre 🙂

За: One-page сайт 🙂

За: One-page сайт 🙂

Вече мина доста време откак писа това. Ще се радваме да споделиш какъв е резултата от експеримента ти.

Back
Горе