Payment gateways

Palex

New member
Привет на всички,
Потърсих доста из форума, но не намерих обобщена информация за възможните платежни системи, които можем да ползваме тук в България за приемане на плащания от чужденци. Дайте да направим една тема, в която да сложим възможните системи с техните официално обявени и леко прикрити такси и комисионни и възможността им да бъдат свързани с разплащателна фирмена сметка в "българска" банка.
До сега разглеждах Paypal, която е най-популярната, но те предлагат свързване само с кредитни карти, което е проблем за млада фирма без кредитна история и сериозни депозити. Кажете вие какви системи ползвате в различни сайтове, колко лесно се интегрират в авторски системи, как фактически се получават парите в БГ и как документално се оправяте (фактури кой на кого и т.н.). Според мен ще е полезно за всички да има нещо такова обобщено на едно място.

Re: Payment gateways

Малко страничен въпрос, но ти пробвал ли си с дебитна карта през PayPal, примерно VISA Electron ? Не знам защо реши, че само с кредитна може.

Малко страничен въпрос, но ти пробвал ли си с дебитна карта през PayPal, примерно VISA Electron ? Не знам защо реши, че само с кредитна може.

По принцип знам че "електрон" става, но не с картите на всички банки - ПИБ и Булбанк стават, но за съжаление фирмата ми си е избрала по-куца банка - ОББ чийто карти не стават никъде - цяло чудо е че банкомата ги приема 🙂 От банката ми казаха че трябва да си направя "чардж" карта, която има егати таксите. Аз се готвя да приемам плащания от 10 EUR и не мога да намеря решение, при което все пак да получа нещо.

Това са два от най-големите оператори на всякакви разплащания - 2Checkout и Adyen - дано са ви полезни.

Като цяло те "прекарват" парите на повечето големи сайтове за "безплатни" игри и запознанства.

Back
Горе