SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

PPPoE и Linksys

oggin

+Ognian Mladenov
Екип
Някой пускал ли е PPPoE на Linksys ? Конкретния доставчик е vestitel.bg
 
Re: PPPoE и Linksys

какво за това ?
пускал съм , при това адски успешно стига линксис-а да не от оная серия дето забиват на ч часа и да е по-възможност с линук-ядро . Посочената комбинация работи безотказно повече от година вече
 
Re: PPPoE и Linksys

най добре пробвай писаното в google(http://www.google.bg/search?hl=bg&q=PPPoE+on+a+Linksys+router) и ако не стане звънни на доставчика. Възможно е да ползват някакви ограничения (например по MAC адрес).
 
Re: PPPoE и Linksys

Доставчика няма идея. Пуснал съм го на conceptronic N и върви без проблем

Но искам да го пусна на linksys WRT54G2.

Проблемът е следният - при conceptronic има конфигуриране на PPPoE със статично IP, при linksys не мога да открия как да стане. А ако не се зададе статичното IP за рутера няма как да го вземе от ISP-то. Заиграх се и с Advanced и конфигуриране като gateway, но не би.
 
Re: PPPoE и Linksys

Нещо се бъркаш... досега тука в Бургас доставчика в който работя ползва именно ПППоЕ прогокола и съм настройвал Н брой рутери, включително и линксис. Просто си въвеждаш потребителското име и парола и на сервиз нейм не пишеш нищо. От там си се кънектва към сървъра и си взима само ип-то, днс-сите и гетауейа :)
 
Re: PPPoE и Linksys

Virosss : при тия красавци обаче е различно :-(
 
Re: PPPoE и Linksys

под статично ip имат предвид че си винаги с едно и също IP но няма начин ти да го конфигурираш http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/833351.html
и за всеки случай понеже въм с wrt54GL погледнах, но освен service name няма опции за ip address
 
Последно редактирано:
Re: PPPoE и Linksys

е то такова нарочено IP се задава за даден MAC адрес. Пробвай "Clone MAC Address" или както се казва при теб ако не си го пробвал.
 
Re: PPPoE и Linksys

Мрежата унас също е на Linksys, WRT 54GL. Няма такова нещо като задаване на статично IP. PPPoE-то ще ти го даде на база username и pass (mac). Тоя доставчик да не е две хлапета с нат и без съпорт :)
 
Re: PPPoE и Linksys

nikoladd : клониран е 1:1 стария

gstoychev : overgas.bg - звучи ми като да не са хванати от гората. Но може би си прав - за да пуснат тоя ISP взеха умниците на БТК, а там знаем какъв професионализъм цареше в adsl-a :)
 
Re: PPPoE и Linksys

Оги, PPPoE протокола не работи със статичен IP адрес. Използват го главно за ADSL линии и кабелни модеми, където модема се "врзъва" към сървъра посредством потребителско име и парола и MAC проверка и от там си взема настройките. Дори и БТК-а работят на този принцип, ако влезеш в настройките на един ADSL router на които повечето в БГ им викат ейдиесел модем ще видиш, че има само user и pass. Прав си, че във firmware на Линксис няма поле в коеот да въведеш статичен IP адрес, дори и в 3rd party firmwares като DD WRT няма. Почти 100% сигурен съм, че е от MAC адреса. Виж на концептроника какъв MAC използваш за WAN порта, не за вътрешната мрежа и сложи него като MAC за Linksys-а.
 
Re: PPPoE и Linksys

s1yf0x : реших специално да те послушам. всеки греши ... а от всички и най-много аз може би ... уф стана като Пеньо Пенев :)

1. проверих mac адреса 2 пъти
2. смених мак адреса на conceptronic-a с mac адресите на други 2 машини. Работи с всички без значение кой е. Явно не е mac-a
3. от едната машина пробвах pppoe connection през win xp - пак никакъв проблем, а mac адреса е различен от този който съм използвал досега.

Единственото което ми хрумва е някакво странно криптиране на паролата което го няма при Linksys :-(
 
Re: PPPoE и Linksys

Аз съм пускал бтк адсл на такъв рутер и нямаше проблеми. Не мислия, че има нещо общо с криптирането :) бтв. Опита ли дали има нет през някой от лан портовете на рутерчето ?
 
Re: PPPoE и Linksys

А ttl-a как е? Този доставчик съпорт няма ли? Тая история ме кара да си спомня времето на dial-up-a и хилядите неизвестни как да си подкарам Conexant-a под Mandrake :)
 
Re: PPPoE и Linksys

тест последен
w conceptronic-a има :
Static PPPoE и Dynamic PPPoE

разликата в конфигурацията е единствено в това дали е активно полето с IP

при Dynamic PPPoE не работи. Почти се самоубедих че проблема е в IP :)

gstoychev : supporta както е известно се състои от моми с глас от 3 долара на минута и никакъв мозък :)

За последната година се борих с поддръжката на net1, btc adsl, max telecon, а сега и на вестител. Абсолютно съм убеден че хората които вдигат тел на support са едни и същи моми :)
 
Re: PPPoE и Linksys

Леко се отклонявам от темата, понеже стана дума за съпорта и момите подвизаващи се там. Ползвал съм само два доставчика за последните 5 години. Мегалан около 4 и момите бяха много в час, но колите на съпорта бяха още повече в час, а и са денонощни и по всяко време ще ти цъфнат на място. Та хубави думи. Сега съм на Спектър, също адмирации за съпорта. Отклоних се от темата, ама наистина в конкретният случай има нещо ... в трансцеденталното. Може би мома от съпорта иска лично да си поиска автограф от едно SEO гуру ;)
 
Re: PPPoE и Linksys

gstoychev : едва ли братче. обеща да ми звънне до 15 минути преди 9 часа :)

btw завиждам ти леко. явно не живееш в ливадите като мен :) тук реално все още доставчиците не се конкурират особено :) Иначе за мегалан и спектрум и аз не съм чул лоша дума. но ги няма по нашите поляни :-(
 
Re: PPPoE и Linksys

В крайна сметка се установи, че тези модели на Линксис не поддържат статичен PPPoE, а за криптиране и дума не може да става, защото там вече нещата отиват на друг протокол PPTP. Както каза Оги - Съдба :)
 

Горе