SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

PSD към HTML - CSS

Vox00

New member
Привет колеги, нов съм тук и все още съм на вие с много неща около и в уеб дизайна.

Преди няколко часа си купих темплейт(шаблон) за 60$, вътре освен стандартните html файлове с които съм свикнал да работя, има и PSD такива. Отварям PSD-та с Photoshop CS2 и гледам вътре сайта, а в други PSD файлове има иконки и пр. Четох насам - натам за PSD2HTML, но нещо не ми стана ясно каква точни ми е далаверата от цялата работа. Дадох на едната страница save for web.. и ми я направи от psd в html, но всичко в кода е снимки подредени в тагове и се чудя дали да не си подхвана html файловете и да не се занимавам изобщо с тези psd.

BTW.. не го владея грам този photoshop, но ако видя полза от това да си помогна с дизайна на сайт чрез него , ще накарам жена ми да ми удари 1 рамо.
 
Re: PSD към HTML - CSS

PSD файловете се представят с шаблона при положение, че искаш да променяш нещо по дизайна (лого например), целта е да се улеснят потребителите.
 
Re: PSD към HTML - CSS

PSD файловете се представят с шаблона при положение, че искаш да променяш нещо по дизайна (лого например), целта е да се улеснят потребителите.

Като изключа имидж файловете, които примерно бих искал да променя в дизайна , всичко друго се пробеня в HTML и CSS, защо тогава са ми изтипосали всяка една цяла страница от шаблона в PSD файл, а не само имидж файловете? (явно има и нещо друго , точно то ми убягва, но сигурно си задавам ламерски въпроса) :rolleyes:
 
Re: PSD към HTML - CSS

Както Johnny вече казва, PSD файловете са ти от полза, когато искаш да промениш някой графичен елемент от дизайна. Като например да смениш цветовата гама на целия сайт или да промениш логото.
 
Re: PSD към HTML - CSS

бих добавил за незнаещите - професионалните темплейти за всяка CMS или прочие включват тези файлове, и ги пазете дори и да не разбирате защо и за какво става въпрос. И по това се разпонават в общият случай от аматьорските - наличието им.

С тях "ре" дизайнер има пъна свобода да попромени малко работата на майстора, така че да получи приемлива персонализация.
 
Re: PSD към HTML - CSS

Веоятно проблемът на Vox00 е в това, че PSD файловете не са изцяло в XML стандарта. Така не могат да се обработват с обикновен текстов редактор. Както обяснихте PSD файловете не са заместител на html строниците. А знаете ли сравнително подходящ но XML формат, който е?

Между другото разгледах един PSD файл и в него има XML код, но той се предхожда от някаква двоична информация...
 
Re: PSD към HTML - CSS

какъв стандарт какви 5 лв? PSD файла е разширението на Adobe Photoshop. Растерна графика. На кой му е нужно да го отваря като XML?

Vox00, щом си си купил темплейта, ползвай html файловете, който са ти предоставени с него, а както препоръчват колегите останалите файлове ги запази.
 
Re: PSD към HTML - CSS

Vox00 , схемата е следната
с Фотошоп е направен лейаута на сайта и после са експортнати ХТМЛ/ЦСС
Оставени са ти файловете, за да може да се едитват неща ако се наложи (както споменаха и преждеговорившите :) )
Ти си работи направо по кода щом ти е експортнато вече.
 

Горе