SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Request reconsideration На Български

traki

Оптимист ReMember
Как гледа Гугъл на Българския език :) Ако напиша на Български запитване за преразглеждане с обяснения през Google Webmaster Tools дали ще има ефект? Писали ли сте и получавали ли сте отговори от Българския отдел на корпорацията?

И има ли някакъв начин да разбера защо е наказан определен сайт, на престъпването на кои правила са се позовали за да го накажат
 
Re: Request reconsideration На Български

По принцип отговарят с някакви писания от сорта "Вижте в еди какви си правила" ... Прочетете защо е възможно да го банат и сами си направете изводите.. Нещо от сорта ще ти кажат.. Но все пак пробвай :) От проба глава не боли :)
 
Re: Request reconsideration На Български

Да ти кажа ли, че обикновено никой не ти обръща внимание. Дори и да ти обърне внимание, ти няма да разбереш директно, никой не се занимава да пише отговори.
При мен казусът е филтриран сайт в google.ru и се чудих на английски или на руски да напиша reconsideration request. Написах го на руски през интерфейса на google.ru. Вече чакам 5-и месец - ефект никакъв. Не че има значение на какъв език ще пишеш, просто неприятната истина е, че никой не го интересува. Ти все пак си напиши request-a де, ама не разчитай ....

Какво да направиш:
1) Провери дали нямаш дублирано съдържание (особено на главната страница) с други сайтове. Дори и да няма, пренапиши текста и title-а на главната, и анчорите на вътрешните линкове.
2) купи връзки от авторитетни релевантни сайтове, по възможност sitewide
3) чакаш ... по принцип автоматичните наказания са за 3-6-9 месеца
През това време естествено си добавяш съдържание и нови връзки към сайта.

Ако няма резултат - пиеш една студена вода и ако наистина много държиш на сайта като съдържание - нов домейн и всичко отначало ....

Всъщност забравих да питам какъв точно е проблема, индексира ли се изобщо сайта или е филтриран за определени ключови думи ?
В случай, че сайтът си е в индекса:
Имаш ли много страници в supplemental ? Ако буташ главната страница по дадена ключова дума, а в същото време по тази ключова дума се получава така, че вътрешна страница от сайта излиза преди главната в SERP-а (и то значително), то има голяма вероятност главната да е в supplemental, откъде и тръгват проблемите.

Въобще работата с филтрите в Гугъл е много подла. Има ситуации, в които много трудно можеш да разбереш къде е проблема (а както споменах никой няма да ти обясни).
Примерно ако е цялостен БАНан от индекса - значи 99% става дума за някое грубичко нарушение (обикновено доста стандартно), което с достатъчно акъл и анализ можеш да отстраниш, но при наказанията от типа "изкуствено понижаване в SERP-a за дадено търсене (дума)" нещата са доста мътни.
 
Re: Request reconsideration На Български

май ще ме откажете да сядам на масата на преговорите с гугъл, да не си говоря сам :)

Kompota сайта стои в индекса, прилича ми на филтриране по определени думи които се застъпват с името на домейна. Не мога да си отговоря на 100% каква е причината и вместо само да гадая се чудех дали няма да ми го кажат сами :)

в гугъл при търсене site:imenadomain показва 133 страници
според mapeli
23 are in the main index
110 are in the supplemental index
в GWT sitemaps при 141 в сайтпама, показва 68 индексирани

Проверявах с copyscape за дублиране и каквото можах да схвана с 5-те безплатни опита, къде може да са проблемни зони в публикациите ги промених.
Сложил съм мета с описание и кл.думи за всяка публикация, но явно трябва да мине време докато ги промени, защото още ги показва с автоматично създадените. С линковете не съм добре, но и тези които излизат на първа не са кой знае с колко.

Можеш ли да кажеш някоя друга подобна услуга за проверка на дублирано съдържание?
 
Re: Request reconsideration На Български

за еднократна проверка в copyscape таксата ти е няколко цена или колко там беше.
досега щеше да свършиш тая работа и да видиш всички резултати с дублирано съдържание. Струва си да си сигурен в тая работа и после да мислиш по другите точки
 
Re: Request reconsideration На Български

за еднократна проверка в copyscape таксата ти е няколко цена или колко там беше.

Плащал ли си на copyscape някога, ползват WorldPay, а те не работят с Български банки?
Бях пуснал и нарочна тема за плащане към copyscape, дали може някой да помогне да платя, никой не отговори :(
 

Горе