Rich Snippets за онлайн магазин

svetto

New member
Здравейте,

Имате ли наблюдения на какви условия трябва да отговаря даден сайт за да се показват rich snippets за него. По-конкретно - става дума за онлайн магазин. В кода са маркирани нещата - цена, наличност, валута, оценки. Тествах с инструмента на гугъл и там всичко е ок. Но в резултатите от два месеца нищо. Нито един резултат не съм видял където да излиза цената или оценката. Давам един url за пример http://4fitnessbg.com/shop/steperi/степер-twist/. Възможно ли е тази част тук - http://snag.gy/OszNg.jpg да прави проблем и по-точно това, че е type article?

1. Нямаш авторство за страницата. Вържи го към твоя или някой друг G+ профил.
2. Направи връзка от G+ профила към сайта.
3. Направи type да е HealthAndBeautyBusiness, а не article.
4. Сядаш и чакаш всички rich snippets в Google да започнат да работят както трябва 🙂.

P.S. data-vocabulary.org e deprecated, от 2011 се ползва schema.org

Един път всичко е описано като статия с микроформати. Още веднъж като продукт с микроданни. На всичкото отгоре имате и Open Graph. Аз по-голяма каша не съм виждал скоро, а ми се налага да гледам всеки ден по много.

Как Google да разбере кое от всичките въпросни да покаже? Да не говорим, че при микроданните смесвате два различни речника...

Разкарайте всичко излишно и да останат само микроданните с речник schema.org

Мдаааа, дойде човека с Голямата Ножица🙂
Така става когато искаш бързо да стане - слагаш от всичко по много, да има.И току-виж утре станало.
Пък те гугълските процеси са бааааавни.

ок, махнах open graph-а, само че трохичките преди бяха със schema, но нито инструмента на гугъл за тестване ги хващаше нито пък се появиха в резултатите, а с data-vocabulary.org излязаха за има няма 5 дена...

ок, махнах open graph-а, само че трохичките преди бяха със schema, но нито инструмента на гугъл за тестване ги хващаше нито пък се появиха в резултатите, а с data-vocabulary.org излязаха за има няма 5 дена...

Кое не ти хваща със schema.org? Ако е направено както трябва всичко си хваща 🙂.

Back
Горе