SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Royalty Free

gartar

New member
От доста време се каня да понапоша няколко реда за едно много важно нещо, което мисля че накои не знаят.

Става въпрос за това че всеки използва картинки на сайта си, но всъщност ако не знаете това си е нарушаване на авторското право в някои случаи.Не знам дали сте чували но случаите някой да изгърми зачестяват все повече.Имайте в предвид че откакто влязохме е Европа, това и тук ще зачести.Та на кратко намате право да използвате картинки на сайта си без да имате разрешение за това.

Да си купите картинки е скъпо, за това са измислили по-лесен вариант.

royalty-free

royalty-free НЕ означава FREE!!!
(Има и видео например и други материали)
Това означава, че вие не притежавате материала, но имате право да го използвате с различни ограничения разбира се(но приемливи за вас), както и че плащате само ведниж и то много ниска цена.

Най-общите правила са че намате право да го препродавате, да го използвате за лого и др.Но всяка картинка си идва с различни лицинзи, за които ще трябва да отделите по 3 мин, отделно ще е добре и да прочетете условията на сайта.

Също така например мисля че повечето нама да ви позволят да използвате снимки на хора за адулт.

Цената е малко над $1/картинка.

Та търсете в Г за royalty free
 
  • Like
Реакции: nbsp
Re: Royalty Free

Е, какво пречи да си купя картинка от istockphoto.com и да си я слагам кадето си искам. Пак толкова ще ми излезе, но ограниченията са по-малко.

България и закони ми е трудно да сложа двете думи в едно изречение. Като гледам, че data.bg и торентите процъфтяват, изобщо не се притеснявам за картинки :)

Едит: този моя сайт също се водели с гръмкото название "Royalty Free"... Аз си купувам снимките не за да са законни, а заради качеството и уникалността.
 
Последно редактирано:
Re: Royalty Free

Ами аз точно това исках да кажа,а за другото виж сега не съм адвокат но до колкото знам когато нещо се използва за комерсиални цели е по-различен закона, а торентите не са за такива цели.

Аз все пак давам $15 за 10 картинки и се оправям.То каква е разликата дали ще дадеш $1 или $0 - почти никаква.

А и за качеството си прав.
 
Re: Royalty Free

Не само качеството, но и изборът е голям. Този сайт istockphoto.com като количество и алгоритъм за търсене е светлинни години пред Google Image Search. Буквално описвам с думи каква снимка ми трябва и ми я намира.
 
Re: Royalty Free

Аз също купувам доста снимки. Един от сайтовете, които ползвам е http://www.123rf.com/src_mactep (aff link). Ползвам ги от околко година и от тогава до сега базата им данни се е увеличива многократно. Освен това имат и сумати екстри :)
 
Re: Royalty Free

Garter, торентите не са за комерсиални цели? Проверил ли си колко струва да имаш едно мизерно банерче при тях? При такава посещаемост всеки се натиска да рекламира там...
 

Горе