Re: SEO без бюджет
И аз не съм особено опитен, но реално погледнато дори най-добрият сео специалист, не може да ти гарантира даден ранг. Ако си слушал внимателно лекциите, които бяха наскоро, СЕО не е точна наука и няма как да се изчисли, какъв ще е ефекта при дадена тактика. Сео се прави основно заради серп. Пейдж ранга реално погледнато все още не се знае какви са точните алгоритми, които всъщност ще ти гарантират точният пейдж ранг. Имал съм случай в които сайт е пуснат и не е оптимизиран откакто е пуснат, не е субмитван и тн. и тн, но въпреки това има по-висок пейдж ранг от сайт с който се занимавам сума време и постоянно вкарвам информация. Въпросната компания която ти е искала пейдж ранг, за да сключи договор за реклама с теб, вероятно е сметнала този параметър като важен, понеже има някой наблюдения, че сайт с голям пр, се явява, че линковете добавени в него са с по-голяма сила и това спомага за сформирането на самият пейдж ранг, но това отново не е на 100% сигурно. Всичко се свежда до една много вярна мисъл на Огнян - "СЕО не е точна наука". Друго важно нещо, което спомена още в лекциите си - "Алгоритъма на Google се сменя почти 2 пъти на ден, през цялата година", което трябва да те въведе на мисълта, че това е просто в момента тенденция да се търси реклама на сайт с висок пр. Моето мнение е, че реално погледнато, ако някой може да гарантира, че след негова сео оптимизация(дори платена да е), сайта ми ще хване пр 8, сигурно доста хора ще си платят ако трябва, понеже все още е на мода всеки глневно да желае да има линкове на подобен сайт. 😉