SEO влияние на сайт директория

scoobydoo

Know you can!
Здравейте.

Би ли имало негативен ефект наличието на сайт директория на същия хост и същото IP (различен домейн) на останалите сайтове на хоста?

Ако да, то тогава в споделените хостинги ако някой направи директория това отразява ли се на останалите потребители със същото IP?

Мерси.

Re: SEO влияние на сайт директория

Ами понеже има много на брой изходящи линкове към много различни сайтове. Едва ли гугъл няма да разпознае че е директория. А едва ли ги обича много. Поне така си мисля де, не знам за това питам. 😉

я стига се филмира с тези глупости 🙂
само ви промиват мозъците разните гениичета

Не мисля, че въобще трябва да се занимаваш с такъв въпрос. Няколко причини:

1. къде пише, че Г не обича директориите? Не обича скапаните директории, ама той не обича скапания контент, скапаните сайтове и т.н. Любовта на Г към dmoz е всеизвестна. Явно като директорията е читава проблем няма

2. Дори да има подобна връзка (нещо в, което много силно се съмнявам) и хипотетично да оказва влияние върху класирането на твоя сайт едва ли това влияние ще е голямо. Най-малкото: всички фактори, които биха могли да бъдат извън твоя контрол и влияние нямат голяма тежест - представи си да се опитам да повлияя на класирането на твоя сайт като направя скапана директория на същия хост?

3. В най-лошия случай, дори да е така (абсурд) какво би могъл да направиш? В хостгатор например със сигурност има десетки ако не и хиляди директории, дори не мога да ги прегледам, а и да открия някоя какво бих могъл да направя - да преместя сайта си?

Моето мнение - не се занимавай с този въпрос, губиш време, което можеш да използваш за много по-продуктивни неща, които реално влияят на класирането на сайта

... а и да открия някоя какво бих могъл да направя - да преместя сайта си?

Или да си вземеш друго IP 🙂
Но по темата и аз не смятам, че има значение. Прекалено се гугълизирахме и почнахме да се съмняваме във всичко вече 🙂

Хи хи 🙂
Мерси за отговорите. Понеже смятам да си направя една две директории, а на хоста, на който ще ги слагам имам един "важен сайт" и за това 🙂
То верно че може да се купи отделно IP за важния сайт, но ще видим, може след време.
Поздрави.

Back
Горе