SEO оптимизация за **** магазин

budinov.com

New member
Здравейте колеги,

имам няколко въпроса и ще се радвам ако някой удари едно рамо.
Не мога да покажа за кой сайт става въпрос така че ще обясня каква е ситуацията:
Онлайн магазин - **** магазин работещ вече 3 месеца, разполага си със сайтмап, seo оптимизирани url адреси, за продукти, категории и т.н., малко по малко му правя линк билдинг Има към 2000 активни продукта. В началото тръгна добре, за exact match ключова дума се показваше на първа страница. В последствие обаче въобще изчезна и не знам къде да търся проблема. Сайта не е деиндексиран - като напиша site:example.com си показва всичко. Не съм получавал съобщения в webmaster tools.
Моите подозрения са следните:
1. На сайта няма сложена защита за под 18 - не съм сигурен дали това въобще се гледа от гугъл за такъв тип сайтове - нямам опит в нишата.
2. Съдържанието на продуктите няма как да бъде уникално - всичко се взима от ***well и cupidon ... освен това е кратичко.
3. Още от самото начало човека навърза няколко подобни уеб сайта направени с alle.bg на същата тематика - дали не е наказан заради това ??

Ако някой има някакви други предположения или насоки, моля ....

Re: SEO оптимизация за **** магазин

Първоначално виж дали при изписване на целият ти домейн в google излиза на първо място - ако не излиза, значи си с наказание.
Описанията е хубаво да си ги уникализираш, защото дублираното описание не се толерира. Дори и да се взимат от сайта майка, не може да нямаш достъп до описанията, за да можеш да ги редактираш.

За: SEO оптимизация за **** магазин

Излиза и като напиша site:example.com и example.com ...
Дали описанията са наистина причината - 2000 продукта с уникални текстове - мъка ... спин туй онуй ще направя ама ако се окаже че не е заради това ще е труд .. не баш на вятъра щото ще си е полезно за сайта но все пак пролема си е проблем. Трябва да го реша.

Поредния накълван от Пингвина. Кога изчезна сайта ти по ключовата дума, провери си в статистиките кога е спада в трафика.

За спад трудно може да се говори, защото преди това трябва да има нагоре ... реално има спад но той е заради спиране на реклами.
Да кажем 9-10 май.
Пингвина ме съмнява - сайта е далеч от преоптимизиран.
Както казах в началния пост това което ме притеснява и е възможно да е свързано с пингвина е точка "3. Още от самото начало човека навърза няколко подобни уеб сайта направени с alle.bg на същата тематика - дали не е наказан заради това ??"

Здравейте колеги,

имам няколко въпроса и ще се радвам ако някой удари едно рамо.
Не мога да покажа за кой сайт става въпрос така че ще обясня каква е ситуацията:
Онлайн магазин - **** магазин работещ вече 3 месеца, разполага си със сайтмап, seo оптимизирани url адреси, за продукти, категории и т.н., малко по малко му правя линк билдинг Има към 2000 активни продукта. В началото тръгна добре, за exact match ключова дума се показваше на първа страница. В последствие обаче въобще изчезна и не знам къде да търся проблема. Сайта не е деиндексиран - като напиша site:example.com си показва всичко. Не съм получавал съобщения в webmaster tools.
Моите подозрения са следните:
1. На сайта няма сложена защита за под 18 - не съм сигурен дали това въобще се гледа от гугъл за такъв тип сайтове - нямам опит в нишата.
2. Съдържанието на продуктите няма как да бъде уникално - всичко се взима от ***well и cupidon ... освен това е кратичко.
3. Още от самото начало човека навърза няколко подобни уеб сайта направени с alle.bg на същата тематика - дали не е наказан заради това ??

Ако някой има някакви други предположения или насоки, моля ....

Мда звучи и на Панда и на Пингви. Защо ли?

1. Не е нужно, това си се знае, пък и се слага при положение, че ползваш ресурси, които имат такива правила, като например vbox7, youtube и подобни. Когато сам си си, може да се сложи, от законова гледна точка, но като цяло няма пряка връзка между това и ранкинга ти. Поне така мисля.

2. Това опрдедлено не е добре. Защо не провериш къде и в какво количество ги има тези текстове. Не искам да те разочаровам, но това може да е част от пирчината, собедно ако не си сложил микроформата, който имат повечето такива онлайн магазини, които реално няма как да имат различни описания на един и същ продукт. Мисля, че Амазон го ползва. Но те съветвам, преразкажи ги. Шансът да ги направиш по-добри от оригиналните е много голя. И от към оптимизация и от към предизвикващи action в потребителите. Да, 2К са, но все пак.

3. Зависи от начина, по който да навързани. Но предполагам това не е толкова сериозно, освен ако не с направено неподходящо и в разрез с правилата. Не е това, защото блоговете с изходящи линкове към wordpress щяха да са първите пропищяли. Пък и е тематично все пак.

Ако сайта е на 3 месеца, не се изключва момента, в който Google е бил благосклонен към теб в началото. Всеки сайт, или поне по-голята част от тях, го изпитват това - силен тласък първите дни,седмици и после "нормализиране" на нещата след каширане и анализ от бота (къде реално според елементите изграждащи сайта - вътрешни и външни) се класиваш.

Разгледай и се сравни с конкуренцията, мисля, че ако анализираш някой твой конкурен е възможно и да видиш какво пропускаш, за да си сред тях на челните места. Дай му малко време, за да видиш дали ще се върне, ако не - действай. Но нещо да ти кажа честно, от думите ти, не ми звучи като денс.

Re: SEO оптимизация за **** магазин

Според мен проблема се крие някъде в onpage оптимизацията на сайта. Ако не се притесняваш, пусни ми на PM адреса на сайта, че така е трудно да гадаем 🙂

@Blinky
Благодаря за мнението. Микроформатите са реализирани отпреди месец може би, има рейтинг система заедно с кодовете за продукт - нещо обаче не захапват. Тулчето за проверка дава ОК. Явно ще трябва някакъв спин да направя на подобните продуктите за да стане по-бързо ...

@Blinky
Благодаря за мнението. Микроформатите са реализирани отпреди месец може би, има рейтинг система заедно с кодовете за продукт - нещо обаче не захапват. Тулчето за проверка дава ОК. Явно ще трябва някакъв спин да направя на подобните продуктите за да стане по-бързо ...
Ако ме питаш мен, аз бих горещо ти препоръчал уникалните текстове, но знам колко работа е това. Поради тази причина не съм и го предложил толкова горещо. 🙂

Но знаеш ли какво? Защо не си направиш експеримент, пробвай да направиш 5-10 уникални страници, пък каквото стане. Така или иначе бях чел, че пингвина удря в детайли (страници), ако уникалните се задвижат по-добре по резултатите, не ти трябва друг сингал, че това е твоя метод. 🙂

Ако ме питаш мен, аз бих горещо ти препоръчал уникалните текстове, но знам колко работа е това. Поради тази причина не съм и го предложил толкова горещо. 🙂

Но знаеш ли какво? Защо не си направиш експеримент, пробвай да направиш 5-10 уникални страници, пък каквото стане. Така или иначе бях чел, че пингвина удря в детайли (страници), ако уникалните се задвижат по-добре по резултатите, не ти трябва друг сингал, че това е твоя метод. 🙂

Мерси, това е добра идея!

Back
Горе