SEO при нов сайт със стар неизползван домейн

fenixsz

New member
Здравейте,

Имам безплатен онлайн каталог за магазини, къщи и други обекти, насочени към крайното потребление.

Домейна беше регистриран преди 1,5 година, но имаше само една страница тип - under construction. Всъщност, доколко може да бъде стар един домейн на 1,5 год. - незнам ;D.

Сайта го пуснах в края на Август, като за момента е PR0. При търсене на "безплатен каталог" или "потребителски каталог", постигам добри резултати.

1. Вчера смених мета описанието:

Безплатен онлайн каталог с магазини, къщи и обекти. Резултатите в каталога се показват директно върху карта. Потребителски каталог с магазини, къщи и обекти.

Смятате ли, че е прекалено наситено с ключови думи и има ли вероятност гугъл да ме санкционира?

2. Имам проблем и забелязвам, че гугъл малко бавничко ми индексира съдъжанието. Събмитнал съм sitemap в GWT.

Възможно ли е проблемът да бъде от това, че съм сложи на daily обновяване, въпреки, че в google-a е с опция - по тяхно усмотрение.

3. Мога ли да използвам социални мрежи от типа на socialmarker.com за deep link building или ми е още рано?

4. Кога ще мога да ползвам услуги за автоматичен събмит в директории без да се притеснявам за sandbox-a?

5. Имате ли други препоръки?

Ще бъда благодарен на всякакви препоръки и предложения.

Re: SEO при нов сайт със стар неизползван домейн

Описанието можеш и да го разшириш...май беше до 250 думи или 160...нещо такова ми се върти. Иначе, добави всички възможни мета тагове: http://htmllessons.hit.bg/metatags.html

Ако обновяваш сайта си често, не е зле да е на дейли...но, иначе, не виждам смисъл.

Не е зле да добавяш линкове към социални мрежи и директории. Това показва на гугъл,че съдържанието ти е уникално и важно за потребителите (гугъл тълкува това все едно еди колко си социалки са те добавили в сайта си - тоест, имаш важно съдържание). Дори това е най-масивният начин за привличане на трафик и увеличаване на PR.

каква ти е целта? за онлайн каталог ли искаш да излизаш?

Ами за момента имам цел да достигна до собствениците на обекти и се целя в:

- безплатен каталог
- онлайн каталог
- каталог за магазини
- каталог за къщи

1. мета описание си е за потребители, не за търсачките 😉
2. по-добре - един rss фийд с новите неща в каталога
3. използвай българско с фидът от т.2

1. Мисля, че засега си го взе от метата-та гуглето...
2. Това с RSS фийда ми хареса за GWT-то, не го знаех, благодаря!
3. Това вече го правя, но се страхувам да не прекаля. Засега е само в 3 социалки.

Edit: Нещо гугъл ми изтри 2 от индексираните страници от секция "Новини", вероятно ги е счело за duplicate, тъй като съм поствал в букмарк мрежи....

Последно редактирано:

Имам резултат от twitterfeed-а и използването на rss новите обекти - индексират се страниците доста по-бързо!

Другото е, че изтрих доста дублиращи се страници в google webmaster tools, че се стигаше от два типа до адреса им. Disallow-нах ги през robots-a, а за някои неща използвах Ignore на параметри - пак в GWT.

Някои знае ли как да си възвърна 2 статии, които гугъл ми е деиндексирало, като вероятно го е счело за duplicate content. Причината да стане така е, че пуснах статиите и след това ги добавих в букмарк линкове с кратко описание (първи параграф с изменения в различните сайтове)... Иначе статийките са уникални.

Edit: Нещо гугъл ми изтри 2 от индексираните страници от секция "Новини", вероятно ги е счело за duplicate, тъй като съм поствал в букмарк мрежи....
едва ли го е счело за дупликейт, дай да видим урл-и.

Денонощни магазини на Фантастико

Кварталните магазини също печелят

Точно сега пуснах и забелязах, че ги е индексирало пак. Все още не ми го е отчело дори в GWT-то

Пуснах няколко линка от социални мрежи към двете и може и да се е оправило, нямам си и на идея, но се радвам 🙄

Едит: Преди това, тази с кварталните магазини беше на първа страница на 4-5 позиция при търсене на каталог за магазини...

Последно редактирано:

Точно сега пуснах и забелязах, че ги е индексирало пак.
по-полека с линкове тук, че в този форум Google бота тук е активен член.
Все още не ми го е отчело дори в GWT-то

забравяш gwt логаут и се прекръсти.

няколко начина за да разбереш дали ти е индексирана страницата с търсене в google:
  • урл на страницата
  • site:домейн + "точното заглавие на страницата" // ако е уникално заглавието
  • site:домейн + "пасаж от текст от страницата"
трябва да върне не празен резултат

/14-katalog-za-magazini-kvartalnite-magazini-sashto-pechelyat - тази пак я няма, но да се надявам, че ще се появи...

Другата е ок...

Back
Горе