Shared или VPS хостинг за Status.net сайт

w1ck3dgam3

New member
Здравейте.

Смятам да направя една микро блог платформа status.net на сравнително стар домейн.

За момента на домейна е разположен друг тип сайт, който се хоства на споделен хостинг, но не може да се монетизира много добре и за това имам планове да го направя по-полезен както за мен, така и за други, които искат да си вземат реално линкче.

Въпросът ми е дали ще издържи споделеният хостинг? Не очаквам много посещения, но и не съм работил със status.net платформата и не знам как товари.

Re: Shared или VPS хостинг за Status.net сайт

не няма да издържи тежък е скрипта иска впс

Всичко зависи от това, какво очакваш да се случи, като наплив. Разбира се, че ще издържи на споделен хостинг, а и когато почне да тегавее, не пречи да го преместиш.

Всичко зависи от това, какво очакваш да се случи, като наплив. Разбира се, че ще издържи на споделен хостинг, а и когато почне да тегавее, не пречи да го преместиш.

Алекс, в интерес на истината - не знам какво да очаквам. Целта е сайта да бъде полезен за SEO-тата и за всеки, който иска да получи реален линк в статуса си. Нямам си идея колко трафик да очаквам.

Пък се притеснявам когато вземе да "тегавее", че ще е в най-неподходящият момент, когато нямам възможност да наема VPS.

Целта, както казах е не да го монетизирам, а да е полезен за всички. 🙂

Алекс, в интерес на истината - не знам какво да очаквам. Целта е сайта да бъде полезен за SEO-тата и за всеки, който иска да получи реален линк в статуса си. Нямам си идея колко трафик да очаквам.

Пък се притеснявам когато вземе да "тегавее", че ще е в най-неподходящият момент, когато нямам възможност да наема VPS.

Целта, както казах е не да го монетизирам, а да е полезен за всички. 🙂

Не бих ти препоръчал нещо, ако не бях сигурен. Няма смисъл от VPS за подобен софтуер.

Съвсем неаргументираното ми мнение НЕ-базиращо се на опит с тази система е че ще има около 50-100 посещения (след време може би около 200, като зависи от беклинковете) и ще си работи нормално на споделен хостинг.

Може и да работи добре на споделен хостинг, зависи на какъв план ще е. Трябва да се тества, защото не се знае това нещо какви сървицес си пуска отдоло.

Моя съвет е да не го пускаш изобщо, четох някъде че дори Огнян Младенов не е успял да се справи с тоя тип сайтове и се е отказал.

Така че май е по-добре да се потърсят алтернативи, нека по-специалистите от мен да кажат мнението си.

Предстаяяш ли си - дори oggin не успял😉

status.net си работи като цяло, няма какво да му се справяш. Друг е въпроса за какво ти е и дали ще постигнеш резултати...

На шеред си работи нормално. Но ако имаш притеснения вземи от fastserv.com една дедикейтед машина за $449.00/monthly и не го мисли сайта.

Back
Горе