Skype отново създава ядове

diabolic.bg

The Old Wastelander
Колеги, появи се поредното попълнение в групата на Skype вирусите. Доста прилича на предишния по това, че има разширение .скрипт, но от друга страна има и определено нови неща. Гадовете явно не спят изобщо и усъвършенстват техниките си. Всъщност вирусът е стар, но опаковката е съвсем прясна и вчера почти никой антивирус не реагираше на този файл.
Първата новост е, че този път линкът не е от ФБ или Skype, както преди, а от hоtfilе.cоm. За незапознатите, това е файлов ***** сървър, използван за обмен на де що крадени работи се сетите, но не и сървър за качване на снимки, което е първото подозрително.
Следваща новост - придружаващия линка текст е написан на чист български.
Трето нововъведение - веднъж активиран, вирусът използва за разпространение не само Скайп, а изпраща и електронна поща до познатите ви.

Подробна информация може да прочетете тук.

За: Re: Skype отново създава ядове

За: Re: Skype отново създава ядове

Цяла вечер ми пращат този вирус. Изглежда е голяма зараза. С какво може да се изчисти, ако е прихванат?

За: Skype отново създава ядове

Чистенето не е особено трудно, защото самият вирус е от средата на лятото, а не от два дни както е опаковката. Парадоксалното е, че например Аваст изобщо не реагираше на файла преди заразяването, но после успешно изчисти заразата в случая на моя приятел, който ми изпрати първия линк. Предполагам, че всички антивируси имат дефиниции за конкретния троянец, но все пак е по-добре да не се заразява човек - не всеки би се усетил, за да реагира бързо и не мога да кажа какви щети ще му нанесе гадината, а че ще се разпространи с бясна скорост, това е сигурно.

Благодаря, отивам да чистя лаптопа на една позната, че вчера го пипна.

Ще го имам предвид, благодаря.

Back
Горе