SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

SSL сертификат без собствен IP адрес?

cloxy

Super Moderator
Екип
Имам споделен хостинг акаунт в Namecheap и ми потрябва SSL сертификат за един домейн. Тъй като имах закупени от тях самите, следвах автоматизираната им система за активиране. През cPanel модула им успях да си настроя всичко сам. Сертификатът тръгна почти веднага, сайтът си се отваря успешно през HTTPS.

Направи ми впечатление, че IP-то ми не се смени. Остана си същото споделено, на което има още много сайтове. Принципно Namecheap искат допълнително по 2 долара на месец за собствено IP, но на мен не ми взеха нищо. Направих проучване и намерих десетки мои "съсъеди" на същото IP. В cPanel ми пише, че IP-то е dedicated, но очевидно не е.

Въпросът ми е как го направиха, да ми активират SSL сертификат, който работи успешно и всички инструменти му дават степен A+, без да имам собствено IP? Според мен по някакъв начин се договарят директно с доставчика на сертификати и заобикалят изискването за IP. Примерно в главната ми директория се появи странен текстов файл с публични ключове на Comodo (доставчикът).
 
Нарича се SNI има го като поддръжка в актиалните версии на уеб сървърите и операционните системи. Дори и на cPanel работи. Единствено ще имаш проблеми с потребителите на windows XP.
 
Мерси за информацията. Добре е да се знае, защото IP-тата постоянно поскъпват, а сертификати все-повече се налагат.

От IE8 надолу сайтът не работи. Чудих се заради какво е, а те предполагам не поддържат тази технология.

Те и не ме интересуват такива потребители де... :)
 

Горе