SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

tag cloud WordPress

johnny

trigger hippie
Има ли смисъл от tag cloud-а в sidebar-а при WordPress блоговете. Имам чувството, че по този начин таг страниците получава много ненужна тежест? Дали не е най-добре таговете да се линкват само от публикациите?

И още един въпрос, хубаво ли е да оставя таг страниците да се индексират, като съдържанието е орязано the_excerpt?
 
Re: tag cloud WordPress

Аз навсякъде съм си махнал индексирането на таг-страниците.

На един от сайтовете имам tag cloud. Единствената полза е, че някои потребители го разцъкват и така правят импресии и прекарват повече време в сайта, зарибяват се. На теория това увеличава шанса да си харесат нещо, да цъкнат някоя реклама, да напишат коментар или да те линкнат... но едва ли е нещо особено като резултат :)
 
Re: tag cloud WordPress

Джони, ако таговете са индексирани, т.е. са follow, index, би следвало в дългосрочен период да получаваш трафик, макар и малък. Но ако си на noindex и/или nofollow, вероятно таг-облакът няма да ти е кой знае колко полезен.
 

Горе