SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Twitter хакнат акаунт

lipa

New member
Много не приятно се получи, хакнаха ми единя от акаунтите в Twitter, но не съм сигурен какво точно е станало защото когато, исскам да вляза ме праща на страницата за въстановяване на паролата. Там, въвеждам своя емайл адрес, пишеми изпратихме ви писмо на пощата, но писмо така и не идва. Така вече 2 седмици, писах в суппорта, но те ме парщат пак на същата страница за въстановяване на паролата. Общо взето омагьосан кръг. Странното е, не мога да си вляза в профила и немога да си възтановя паролата, но на моят емайл всеки ден пристигат съобщения, че някой се е подписал на twitter канала ми. Освен това, не виждал нищо да е изменено в моя профил и няма нови туйтери до този момент.
Моля дайте съвет как да постъпя в тази ситуация?
 
За: Twitter хакнат акаунт

За: Twitter хакнат акаунт

Не знам коя поща използваш, но си провери в спама дали писмата не са там, защото няма логика Туитър да не ти ги изпраща. Ако ги откриеш, използвай последната парола, после като си влезеш, смени си имейла с някой друг и въведи читава парола, а не нещо от типа на 123456. Можеш да си генерираш стабилна парола тук. След това си изтегли един мениджър на пароли от типа на KeePass, така ще трябва да помниш само паролата за влизане в него, а там ще пазиш всички останали. И се научете вече да спазвате някакво високо ниво на сигурност в мрежата. Според последните данни от изследвания, правени от фирмите за сигурност, 8 символна парола вече се смята за слаба - един добър компютър ще я разбие за 3-4 часа.
 
За: Twitter хакнат акаунт

За: Twitter хакнат акаунт

Пощата, която използвам е на mail.ru, до сега не съм имал проблеми. Нямам писмо нито в спам нито никъде. То, ако влеза е ясно, че ще се защитя, въпросът е, че немога да вляза. От супорта на Twitter не дават никакво логично решение. Само някакви автоматични, отговори от компютър, който не вършат работа.
 
За: Twitter хакнат акаунт

За: Twitter хакнат акаунт

Явно на Twitter им куца процедурата по възстановяване на профила, при Facebook става супер бързо, просто пращаш копие на лична карта и си готов. Потърси подобна секция за потребители с хакнат акаунт, може да си мислят че просто си забравил паролата.
 
За: Twitter хакнат акаунт

За: Twitter хакнат акаунт

Както Гугъл, така и Туитър поддържа потвърждаване на самоличността по телефона и ако го беше активирал, сега нямаше да се чудиш. Съжалявам, че сигурно звуча много нравоучително, но не познавам изобщо мейл.ру, така че не мога да ти дам никакъв съвет по повод на него, а явно с Туитър не се разбират много. Дано сега се оправиш по-лесно, пък после помисли за сигурността на акаунтите си.
 
За: Twitter хакнат акаунт

За: Twitter хакнат акаунт

Добре де, как се хакват такива акаунти, нали уж са супер защитени и т.н. На кой му е трябвало точно твоя акаунт, казваш един от всичките, значи не е личния ти. Иначе аз всички важни профили в социалните мрежи съм ги вързал с телефона си и при логване от друго IP се изисква код за потвърждение пратен като смс.
 

Горе