SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Tyxo - hacked ?

Re: Tyxo - hacked ?

кое дали е вярно?

че са си сложили ID-тата на сайтовете директно в скрипта и всеки може да им ги обходи ли? това е много явно аматьорски подход - ДА. Вече дали има някакво особено заначение - не мисля. Дава известна възможност за манипулации определено и като не са мислили навреме сега по трудно ще го прехвърлят. Дори да не си използваха директно ИД-тата резултатите за конкретни сайтове пак могат да бъдат манипулирани.

Та накратко на хора с много свободно време им се е видяло интересно как някой сайт с "претенции" може да е толкова елементарен и си правят байтинг за тяхна сметка.

за тиксото има две съществени слабости:
1) от бизнес перспектива - Това е информация която може да бъде обходена от конкурентен сайт и на практика да им свали базата с абонати.
2) и от към сигурност - като разполагаш с подобна информация SQL inject-а е къде къде по лесен....

От гледна точка на българската реалност на горното като проблем не се гледа особено сериозно... в белите държави за това се уволняват хора.

Относно манипулациите на единични сайтове - всеки такъв може да баде манипулиран във всеки брояч (приметно гугъл Аналитикс) просто като му вземеш кода и го сложиш другаде. Това не може да бъде предотвратено освен ако не се филтрира статистиката по домейн, което пък поражда други усложнения. Та това не е проблем само с тиксото.

Извинявам се за дългите писания просто подобни постове са си чист байтинг а някои хора им се връзват.
 
Re: Tyxo - hacked ?

не смея да твърдя, че разбирам смисъла на всичко казано във дългият пост, но ако съм направил нещо лошо, се извинявам :( ...
 

Горе