SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

URL-та на кирилица и има ли ограничения при тях

BATTERY

New member
Значи чуденката е следната.. примерно имаме сайт чийто URL-та най-културно са написани на кирилица. Имаме примерно следния адрес

Код:
http://www.example.com/Категория/Втора-категория/Име-на-страницата.html

това добре но погледнато реално адреса представлява една дълга поредица от символи а именно следното:

Код:
http://www.example.com/%CA%E0%F2%E5%E3%EE%F0%E8%FF/%C2%F2%EE%F0%E0-%EA%E0%F2%E5%E3%EE%F0%E8%FF/%C8%EC%E5-%ED%E0-%F1%F2%F0%E0%ED%E8%F6%E0%F2%E0.html

за да се разберем както трябва ще кажа че знам че Г. си ги хваща както са си на кирилица но въпроса е другаде:
ако този (кодово да го нарека пръснатия) стане доста дълъг дали ще даде зор на Г. да го индексира. или иначе казано има ли някакво ограничение в тия соволи като брой който не е добре да се преминава за дължина на един URL адрес.
питам защото тук има доста хора които са бутали по БГ оптимизация а аз до сега с българския пазар малко съм се поразминавал ;D
 
Последно редактирано:
Re: URL-та на кирилица и има ли ограничения при тях

Ванка май има само ограничение от това, че браузърите не хващат повече от 1024 символа в урлто поне за IE.
 
Re: URL-та на кирилица и има ли ограничения при тях

номера е да съм сигурен че има един сайт с дълбока структура изписана цялата на кирилица и адресите стават много интересни просто.. и гледам че сайта иначе се индексира добре но в тия по-дългите адреси май се спъва.. та рекох да разпитам тука хората с опит ;)
 
Re: URL-та на кирилица и има ли ограничения при тях

направи една функция да ги преобразува в латински според това как гугъл ги транскрибира кирилишките и латинските символи. Това е най-добрия вариант след като Гугъл вече се прави на умен :)
 
Re: URL-та на кирилица и има ли ограничения при тях

Ограничението по стандарт е 2000 знака(байта) за GET заявка. Ако ИЕ е на 1000, което е много вероятно, пак не е малко. На мен над 200 знака ми изглеждат вповече от там нагори ти си преценяваш. За много дълбока структура също не бих се отмлесвал защото win-а имаше нещо за дълбочина 7(или беше 9) като максимум по едно време и е много вероятно да има проблеми и по други места.

Аз бих се отраничил до 400-500 знака максимум т.е. 70-80 знака кирилица с уникод и ги пълниш. Win 1251 ти дава двойно.

Ако са ти много дълги пътищата аз бих се пробвал с транслитерация към латиница.
 
Re: URL-та на кирилица и има ли ограничения при тях

голямо мерси за съветите и информацията. Ще прегледам сайта основно и ако наистина има толкова дълбоки места ще се съобразявам :)
 

Горе