valid xhtml и SEO

Re: valid xhtml и SEO

Ако говорим за самия факт че ти е валиден кода или не - Николко!
Друг е въпроса че някои неща които се изискват за да ти е валиден кода, може да ти помогнат и за SEO-то (пример: alt атрибута на изображенията).

За мен един от SEO-митовете. Абе по принцип хубаво е да се спазват стандартите, обаче гледам - особено на запад - силно го преекспонират като фактор. Факт е, че абсолютно скарани с валидния xhtml (с повече грешки отколкото валидатора може да покаже) сайтове си се класират отлично в силно конкурентни ниши. Иначе е трудно да се каже доколко има тежест като фактор при равни други условия - съдържание и беклинкове.

Определено не е важен, ако беше важен и Гугъл щяха да си валидират сайтовете 🙂.

Друг е въпроса, че в повечето случаи използването на валиден код ще допринесе за по-чист код и по-добре подредена структура.

според мен от г. дават леко предимство за серп на сайтове с леко невалиден код. особено на запад. Готов корелационен параметър дали през сайта е минал сео спец (валиден код), което пък му намаля печалбите от adwords. Що да не ги "подсети нежно" сайтовете с валиден код да инвестират повечко в платена реклама, както при номерата с безплатният хостинг. По тая причина (това ми мнението) отдавна си "маскирам" сайтовете по много такива "невинни" параметри - не слагам тагове на линкове, css-то и html-to не са валидни съвсем, правописните грешки са оптимизирани, а дизайните винаги уникални,дори да са грозни.

атук може да прочетеш съвети за seo оптимизация на готови темплейти за wordpress и joomla , ако ще се бориш сериозно за серп класиране в конкуретни ниши.

Последно редактирано:

Готов корелационен параметър дали през сайта е минал сео спец (валиден код)

Е то ако е минал сео спец, ще знае че валидността на кода не е критерий и няма да се занимава с това да си губи времето 🙂

Ами не знам честно и за това питам щото на скоро се напънах и минах дват сайтовете ми изцяло на проверка с WC3, както и да е де успях да постигна желаният ефект за валиден xhtml, но ми беше интересно дали това ще окаже влияние на SEO и до каква степен.

Малко след като пуснах темата намерих една статия в g. за това ето едно линкче ако искате да я прегледате http://www.searchenginejournal.com/seo-importance-of-valid-source-code-w3c-validation/5166/

Е то ако е минал сео спец, ще знае че валидността на кода не е критерий и няма да се занимава с това да си губи времето 🙂

В различните страни "култа към личността" по този параметър от сео майстори е различна.

според мен от г. дават леко предимство за серп на сайтове с леко невалиден код. особено на запад. Готов корелационен параметър дали през сайта е минал сео спец (валиден код), което пък му намаля печалбите от adwords. Що да не ги "подсети нежно" сайтовете с валиден код да инвестират повечко в платена реклама, както при номерата с безплатният хостинг. По тая причина (това ми мнението) отдавна си "маскирам" сайтовете по много такива "невинни" параметри - не слагам тагове на линкове, css-то и html-to не са валидни съвсем, правописните грешки са оптимизирани, а дизайните винаги уникални,дори да са грозни.

атук може да прочетеш съвети за seo оптимизация на готови темплейти за wordpress и joomla , ако ще се бориш сериозно за серп класиране в конкуретни ниши.

Ами за съжаление не използвам готови темлейти, както и не съм им превържаник иначе мерси за препоръката!

Последно редактирано:

Теория на конспирацията в действие 😀
Аз примерно се чудя защо от време на време в СЕРП-а се получава бардак (нелогичен), а пък то се оказва, че от гугъл деликатно намеквали на тежкарите, въобразили си, че позициите им са бетон, че е време да вкарат малко пари в PPC 😀

Теория на конспирацията в действие 😀
Аз примерно се чудя защо от време на време в СЕРП-а се получава бардак (нелогичен), а пък то се оказва, че от гугъл деликатно намеквали на тежкарите, въобразили си, че позициите им са бетон, че е време да вкарат малко пари в PPC 😀

Ми то така се прави ако не знаеш, пипнеш леко тук, пипнеш леко так друга тежест на даден критерий и при големи обеми съотношението на приходите се променя доста чувствително.

Back
Горе