Webmoney с БГ карта

gvv

+Gennadiy Vorobyov
Разучих положението с бързо придобиване на wmz през ~10% с карта на българска банка.

Схемата се въртеше в една тема "Има ли легален начин да обменя paypal за webmoney?" - пост на Компота.

Та, ако редовно ви трябва руската електронна валута, цялата процедура я описах в този пост на блога ми.

Re: Webmoney с БГ карта

Аз ги питах преди малко и казаха, че не може да ползвам карта, която е издадена от банка извън CIS.

liqpaybulgariancard.png

Възможно е заради правни проблеми да не могат да кажат официално, че поддържат карти, издадени от банки извън CIS. Възможно е работата с български карти да е бъг в системата.

Последно редактирано:

Защо от поддръжката казват, че не може с български карти след като може?

Independence. LiqPAY doesn’t not depend on mobile operators or issuing banks. No needs to negotiate with each of them to allow their customers use LiqPAY.

Последно редактирано:

Дебитните карти, които са издадени от банки в CIS могат да се ползват в целия свят

CIS никъде не се споменава.

Още веднъж:

Without country... banks limitations
😉

Защо от поддръжката казват, че не може с български карти след като може?

Не съм техен служител и не знам причината.
Факт е, че може, не само при мен.

Споменават CIS на страницата с таксите:

Visa Card of CIS

Споменават го и в чата след запитване (по-горе публикувах снимка на чата).

Споменават CIS на страницата с таксите:

Споменават го и в чата след запитване (по-горе публикувах снимка на чата).
Не се споменава в места, които си цитирал 🙂

Всъщност, интересува те, дали може да се сдобиеш с вмз-та или на какво се дължи разминаването в отговора на съпорта и общите условия?

С тях съм имал весели разговори, с 3-4 оператори, когато преди два месеца ъпдейтваха софтуера и изчистваха бъгове. Така че с тях си общувам само за репорт, че имам проблем, но не и да го решавам в чата.

Използвал съм техните услуги, с дебитна карта от Централна Кооперативна Банка, три четири пъти и не е имало проблем.

Пробвал съм с виза електрон на ПИБ не стана...😡

При валидацията не получавам SMS🙁
Уж международен формат, работели с всички местни оператори, ама ...

Нали без плюс въвеждаш?

Не се споменава в места, които си цитирал 🙂

Ето снимка на екрана как се вижда във версията на английски и версията на руски език:

liqsng.png

И в двата случая споменават само карти, издадени от банки в СНГ (CIS). За останалите карти (издадени от други банки) не казват каква е таксата.

И при мен имаше проблем, но пробвах няколко пъти по различен начин и най-накрая получих няколко кода наведнъж.

Слагаш ли 359 в началото (плюс не се слага, нулата в началото на номера се маха - напр. 0882666555 се пише 359882666555)?

Последно редактирано:

И в двата случая споменават само карти, издадени от банки в СНГ (CIS). За останалите карти (издадени от други банки) не казват каква е таксата.

Това са таксите за попълване на вътрешна сметка в Liqpay и превод на твойта карта и това става само с картите на CIS.

В наш случай плащаме с каквато си искаме карта директно на търговеца през liqpay (без такса транзакция към liqpay), после търговеца се оправя с разплащателната система.

Значи ползват liqpay вместо merchant account (нещо като виртуален POS терминал)?

Това значи ли, че може само да се купуват WMZ с дебитната карта (през liqpay), но не може да се теглят в посока към картовата сметка?

Значи ползват liqpay вместо merchant account (нещо като виртуален POS терминал)?
Да.

Това значи ли, че може само да се купуват WMZ с дебитната карта (през liqpay), но не може да се теглят в посока към картовата сметка?

През liqpay стават плащанията, но не и тегления.

Обмяна на вмз-та в посока карта/paypal ... http://www.vinport.net/obmen?in=wmz

Back
Горе